Kaplan Kardeşler tarafından Karataş Şahintepe Mahallesinde yaptırılan 24 derslikli İmamhatip Ortaokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Temeli 2011 yılında atılan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında hizmete açılan Kaplan Kardeşler İmamhatip Ortaokulu'nun açılışı Vali Erdal Ata tarafından yapıldı. Vali Ata, "Eğitime yüzde yüz destek için valiliğimizce başlatılan Bir Okul Bin Gelecek kampanyamız ilimizde okul ve derslik ihtiyaçları sıfırlanana kadar devam edecektir'' dedi. İşadamı Selahattin Kaplan ise, "Valimizin önderliğinde 2 yıl önce başlayan 'Eğitme destek, bir tuğlada sen koy' kampanyası kapsamında protokol imzalayarak okul yaptırmak için söz verdik. 1 yıl içerisinde Şahinbey Belediyesinin bize tahsis ettiği arasa üzerine hiç bir fedekarlıktan kaçınmadan okulumuzu yaptırarak eğitime açtık" diye konuştu.

EĞİTİMİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Vali Ata törende yaptığı konuşmasında toplumların refah seviyesinin yükselmesinde eğitimin çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, '' Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bir milletin hakiki kurtuluşu ancak eğitimle olur. Eğitimdir ki bir milleti ya hür müstakil şanlı, yüksek ve şerefli bir topluluk olarak yaşatır yada bir milleti esaret ve sefalete terk eder diyor. Atatürk bu sözleri bize çağdaş uygarlığa ulaşmanın ancak bilme, teknolojiye ve eğitime çok önem vermekle mümkün olacağını daha cumhuriyetin ilk yıllarında belirtiyordu''' dedi.

OKUL İHTİYACIMIZ ÇOK FAZLA

Ata, Gaziantep'in her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan bir il olduğunu ve buna bağlı olarak okul ve derslik ihtiyacının arttğını ifade ederek, ''Bugün ilimizde toplam 543 bin öğrenci eğitim görmektedir. İlimizde eğitim gören öğrenci sayısı birçok ilin nüfusundan daha fazladır. Nüfus artışı nedeniyle ilimizde ciddi bir şekilde okul ve derslik ihtiyacı bulunmaktadır. İl merkezindeki okullarımızda derslik başına ortalama 41-44 öğrenci mevcuduyla büyük bir oranda da ikili eğitim yapılmaktadır. Bu nedenledir ki amacımız, istikbalimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, onları milli ve manevi değerlere bağlı ülkesini ve milletini seven çağdaş eğitimin tüm imkanlarında yararlanan gençler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefleri gerçekleştirmek için devletimiz eğitime büyük önem vermektedir'' diye konuştu.

BU YIL 2472 DERSLİK AÇILACAK

Ata, Gaziantep'teki okul ve derslik ihtiyacını karşılamak için yürüttükleri çalışmaların ihtiyaç sıfırlanana kadar devam edeceğini söyleyerek, '' 101 proje ile 1536 derslik, Toplu Konut İdaresi tarafından yapılmakta olan 6 projede 176 derslik, hayırseverlerimizle imzaladığımız protokoller ile 760 derslik olmak üzere toplam 2472 derslik bu sene içinde eğitime kazandırılacaktır'' dedi. Vali Ata okulun yapımını üstlenen Kaplan ailesine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

EKİNCİ: HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Törende konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci okul ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan çalışmalara hayırsever iş adamlarının büyük destek verdiğini söyleyerek, '' Eğitimde olumsuz etkilerini hissettiğimiz derslik açığını kapatmak için hayırsever iş adamlarına yaptığımız çağrının bu kadar çabuk ve güzel sonuçlar verdiğini görmek hepimizi mutlu etmektedir. Başta sayın valimiz olmak üzere yaptığımız çalışmalarda bize destek veren bütün kurum ve kuruluşlara, sanayicilerimize, iş adamlarımıza ve belediyelerimize teşekkür ediyorum. Okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' diye konuştu.

KAPLAN: SEVGİMİZİ KATTIK

Okulun yapımını üstlenen Kaplan Kardeşler adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, "Kaplan ailesi adına gurur verici bir gün bir yıl gibi kısa bir sürede hiçbir destek almadan elbetteki sevgimizi de katarak okulumuzu tamamlayarak Milli Eğitime teslim ettik. Bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum'' diye konuştu. Yapılan konuşmaların ve okul öğrencilerinin gösterilerinin ardından okulun açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

KİMLER KATILDI ?

Okulun açılış törenine Vali Ata'nın yanı sıra Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettiin Ekinci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Kaplan Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan ve çok sayıda vatandaş katıldı. BAHRİ GEBEL