Şahinbey ilçesine hayırsever Ferhat Yapar tarafından yaptırılacak anaokulunun protokolü imzalandı. Kızılhisar Mahallesi'ne yaptırılacak 8 derslikli anaokulunun protokolü, Yapar ile Vali Erdal Ata tarafından imzalandı.

Vali Ata, törende, hayırseverlerin yaptıkları yardımların çok önemli moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, okulun "Ayşe-Ferhat Yapar Anaokulu" adını taşıyacağını bildirdi. Türkiye'nin ve Gaziantep'in en büyük sorununun eğitim olduğunu anlatan Ata, "Hayırseverlerimizin bu konudaki destekleriyle ilimiz eğitiminin eksiklerini giderecek ve gençlerimize iyi bir eğitim-öğretim sağlayabileceğiz" dedi.

İMKANLAR SEFERLER OLDU

"Devlet olarak, tüm imkanları seferber ettik" diyen Ata, "Ancak, öğrenci sayımızdaki aşırı artışın Türkiye ortalaması üzerinde olması ve derslik ihtiyacının çok fazla olması nedeniyle sadece Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen ödeneklerden ayırdığımız kaynaklarla bu sorunun altından kalkmak mümkün değil. Bu nedenle okul yaptırma kampanyaları başlattık. Hayırsever vatandaşlarımız da bizim çağrımıza duyarlık gösterdiler ve bu protokoller imzalanıyor. Bu insanlar, kazandıklarını ülkenin eğitimi için harcıyorlar. Biz de hayırseverlerimizin sayısının daha da artmasını, çocuklarımızın daha iyi şartlarda ve daha kaliteli eğitim görerek yarınlara daha iyi bir şekilde yetiştirilmelerini istiyoruz. Ben buradan eğitime katkı sağlayanlara, özellikle de burada protokol imzalayarak 8 derslikli anaokulu yaptıracak hayırsever Ferhat Yapar ailesine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ATA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Ferhat Yapar ise, kendisinin belediye emeklisi olduğunu, eğitime destek kampanyasına destek olmaktan büyük bir onur duyduğunu, Gaziantep’e böyle bir okul kazandırmaktan çok mutlu olduklarını, kendilerine bu fırsatı sağlayan Sayın Vali Erdal Ata’ya çok teşekkür ettiğini belirterek, okulun tüm Gaziantep eğitim camiasına hayırlı-uğurlu olmasını diledi. BÜLTEN