Hayırsever Kaplan ailesi tarafından yaptırılan 24 derslikli ‘Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Gaziantep’in önde gelen halı üreticilerinden Kaplan ailesinin, Gaziantep Valiliği’nin başlatmış olduğu 'Eğitime Bir Tuğlada Sen Koy' kampanyasına destek amacıyla inşasını başlattığı 24 derslikli ‘Kaplan Kardeşler İmam Hatip Ortaokulu’ tamamlanarak eğitim-öğretime açıldı.
Şahintepe Mahallesi’nde hizmete giren okulun açılış törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Suriyelilerden Sorumlu Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, İl Emniyet Müdür Ali Gezer, İl Milli Eğitim Müdür Celalettin Ekinci, Kaplan Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Okul öğrencileri tarafından Kur-an-ı Kerim tilaveti ve şiir okunmasının ardından başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Kaplan Kardeşler Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, aile olarak eğitime ve öğretime destek vermeyi çok önemsediklerini söyledi.
Gaziantep Valiliği’nin başlatmış olduğu okul yaptırma kampanyasına destek olmak amacıyla 2 yıl önce okul yaptırma sözü verdiklerini hatırlatan Kaplan, “Bugün 2 yıl önce sözünü verdiğimiz 24 derslikli okulu tamamlayarak eğitim-öğretime açmanın sevincini ve gururunu birlikte yaşıyoruz. Şahinbey Belediyemizin bize tahsis ettiği arsa üzerinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, öğrencilerimizin tüm gereksinimlerini karşılayacak bir eğitim yuvasını hazır hale getirdik. Okulun yapımında emeği geçen ve bize destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.