Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, 2013-14 eğitim - öğretim yılını acil çözüm bekleyen sorunlarla bitirdiklerini söyledi. Gaziantep’te artan öğrenci sayılarına karşılık okullaşmanın yetersiz olduğunu belirten Ersönmez, "Hala derslik başına düşen öğrenci sayıları 40 ortalaması civarındadır. İkili öğretimler, birleştirilmiş sınıflı uygulamalar devam ediyor.Yine koca binalar, minik bahçelerdeki okul ortamı çoğaltılıyor. Altyapı, hizmetli sorunları, temizlik ve okul ortamındaki şiddet sorunları büyümüştür. Ekonomide, ihracatta ve şehir gelişiminde idaalı olan Gaziantep, eğitimde yine sınıfı geçememiştir" dedi.

PAZIRLIKLAR YAPILIYOR

"Eğitime dair sorunların birinci gündem olması gerekirken, ilimizde kimin hangi okul yönetimine kapak atacağının hesabı ve pazarlıkları yapılıyor" diyen Ersönmez, " Yandaş sendika tarafından gizliden okul yöneticilikleri vaad edilirken, aslında okullarda, çalışma yaşamında iç barışın, güvenin, hoş görünün, adaletin, verimliliğin yok edilişinin gerçeğini bir kez daha izliyoruz. Gaziantep’teki eğitimin alt yapı yatırımlarının yetersizliği ile birlikte çalışma yaşamındaki kadrolaşma uğruna, Gaziantep’te eğitim yeniden linç ediliyor. Hepimiz eğitime dair kaygılıyız. Nitelikli, bilimsel, kamusal, eşitlikçi, teknolojik donanımlı eğitim yapısı Gaziantep’te yaşayanların büyük hayali olmuştur" şekyinde konuştu.

SİSTEM SORUNLAR YUMAĞI

Ersönmez, "Okullarda ve diğer eğitim kurumlarında yıllardır üvey evlat muamelesi gören ve iş tanımı hala yapılmayan yardımcı hizmetlilerin, kadro bekleyen 4-c’li çalışanlar ve taşeron işçilerin, memur ve teknik personelin sorunları, üniversitelerde yaşanan soruşturma ve görevden almalar, her geçen gün artan akademik, idari sorunlar eğitim sistemini büyük bir sorun yumağı haline gelmiştir. Yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakârca çalışan eğitim emekçilerinin ekonomik sorunları ve çalışma koşulları düzeltilmelidir" BÜLTEN