Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 4 yılını dolduran 325 okul müdüründen 149 tanesinin sınıfı geçerek okul müdürlüğüne devam ederken, 176 tanesinin 75 puanın altında kaldığı için görevinden alındığını söyledi."Okul müdürleri son derece adil bir sistemle belirlendi. Kıyım yok.Tamamen liyakat ağırlıklı tespit yapıldı"diyen Celalettin Ekinci, "Okulun öğrencisi, okulun öğretmeni, aile birliği başkanı, ilçenin şube müdürü, ilçenin milli eğitim müdürü, hepsi belli oranlarda okul müdürünü değerlendirdi" şeklinde konuştu.

SİYASİ BİR İŞ DEĞİL

Müdürlüğe devam edecek olanların içerisinde her türlü sendikaya mensup öğretmenlerin olduğunu belirten Celalettin Ekinci, "Okul müdürleri son derece adil bir sistemle belirlendi. Kıyım yok.Tamamen liyakat ağırlıklı tesbit yapıldı. Net olarak söylüyorum oranlara baktığımızda okul müdürlüğüne devam eden arkadaşlarımızın içerisinde her siyasi fikirden, her siyasi düşünceden arkadaşımız var. Bu yapılan iş bir siyasi iş değildir" dedi.

BENİM HİÇ PAYIM YOK

'Müdür değişimini sistem yapıyor ben yapmıyorum' diyen Ekinci, " Okulun öğrencisi, okulun öğretmeni, okulun aile birliği başkanı, ilçenin şube müdürü, ilçenin milli eğitim müdürünün puanlarıyla gidecek ve kalacak okul müdürleri belirlendi. Bir sürü ölçü var, bir sürü arkadaşlarımız değerlendiriyorlar, kendi vicdanlarıyla. Sonra ortaya bir puan çıkıyor. 75'in üzerindeyse arkadaşımız devam ediyor, 75'in altındaysa görevi sona eriyor. Okul müdürlerinin belirlenmesinde öğrenci veli ilgili arkadaşlarımızın payı var, benim payım hiç yok. Tabi ben sorumluyum, çünkü bizim adımıza iş yapıyorlar" diye konuştu.

MESLEKİ KÖRLÜK OLUYOR

Tesbit öncesi herkese şifre verildiğini, kimsenin kimin ne puan verdiğini görmediğini anlatan Ekinci, "Bu sistemi destekliyoruz. Bu sistemin çocuklarımıza,okullarımıza çok ciddi manada ivme kazandıracağına inanıyoruz. Müdürlerin uzun yıllar bir okulda hoşnutsuz, kuralsız, denetimsiz kalmasını doğru bulmuyoruz. Mesleki körlük oluyor, eksiklerini, hatalarını görmüyor. Yeni sistemle İlimizde 325 tane okul müdüründen 149 tanesi görevine devam edecek, 176 tane okul müdürü görevinden alındı" dedi.

OKUL MÜDÜRLÜĞÜ AYRI BİR MESLEK DEĞİL

Bizim yaptığımız şey okullarımızın önüne yeni ufuklar açmak. Ayrılanlar başarısız değil. Yani yorgunluklar, mesleki körlükler var, art niyet sözkonusu değil. 4 yılını dolduran arkadaşlarımız bu sisteme giriyor. bir okul müdürüne üretmesi çalışması için frsat tanınıyor. Eskiden şöyle algılanıyordu, okul müdürlükleri ayrı bir meslek gibi algılanıyordu, bizde asıl iş öğretmenliktir bundan sonra görevlendirme var" dedi. Meral KINACILAR