LYS sınavında ilk yüze giren öğrenci sayısı geçen seneye göre, 2'den 6'ya, bine giren öğrenci sayısı ise 26'dan 37'e yükseldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, yazılı açıklamaya göre, 2014 yılının haziran ayında yapılan ve Türkiye genelinde bir milyon 423 bin 127 adayın katıldığı LYS'ye Gaziantep'ten 180 ve üzeri puan alan 10 bin 73 öğrencinin girdiğini bildirdi. Bu öğrencilerin, önceki senelere göre gözle görülür gelişmelerin kaydedildiğini ifade eden Ekinci, ilk yüze giren öğrenci sayısı geçen yıla göre 2'den 6'ya, bine giren öğrenci sayısı ise 26'dan 37'e yükseldiğini vurguladı.

ALGIYI DOĞRU YÖNETECEĞİZ

Gelecek yılki eğitim-öğretim yılından itibaren toplumun bütün kesimleriyle iletişim kanallarını açık tutarak eğitimle ilgili algıyı doğru yöntemlerle yönetmeyi amaçladıklarını ifade eden Ekinci, şunları kaydetti: "Buradan hareketle 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren kurumlarla işbirliği yaparak Gaziantep'te eğitimle ilgili tüm değerlerin gitgide yükseleceğinin ve çok atılımlar yapılacağının sözünü veriyoruz"

ÖZEL OKULLAR BAŞARILI

Ekinci, "2014 LYS sonuçlarına göre; Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Mehmet Şerif Danışman MF-2 puan türünde Türkiye 13.lüğünü elde etti ve bütün MF puan türlerinde Gaziantep birincisi oldu. Yine Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencisi Muhammet Türk de MF-3 puan türünde Türkiye 71.liğini elde etti ve tüm MF puan türlerinde Gaziantep ikincisi oldu. Özel Sanko Anadolu Lisesi öğrencisi Abdullah Kahraman da Dil-3 puan türünde Türkiye 26.lığını elde etti ve bütün Dil puanı türlerinde Gaziantep birincisi oldu.

DURUM TESPİTİ YAPILDI

2013-2014 eğitim-öğretim yılı boyunca eğitim kurumlarının sık sık ziyaret edilerek durum tespitleri yapıldığını belirten Ekinci, "Öğretmenler ile doğrudan bilgi paylaşımında bulunulmuş, İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri’nde görevli uzmanlarımız, ihtiyaçları yerinde görüp belirleyerek iyileştirme çalışmalarını başlatmış ve uygulamaları bizzat takip etmişlerdir. Akademik başarıyı arttırma çalışmaları kapsamında okula düzenli devam etme ile okul başarısı arasındaki orantı gözetilerek, okul ortamı öğrenciler için daha cazip hâle getirilmeye çalışılmıştır. Okullarda ders saatleri dışında, ilgili branş öğretmenleri eşliğinde yapılan etüt çalışmaları, okul öğretmenlerince verilen birebir ve grup dersleri desteği öğrencilerin devamsızlıklarını azaltmada ve okuldaki başarılarını artırmada etkili olmuştur" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT