En sık değiştirilen müdürlüklerin başında gelen Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yine değişim yaşandı. 2015 yılının Şubat ayında Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Yanmaz görevinden alındı, yerine Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete atandı. Yanmaz ise Bakanlık Müşavirliğine atandı. Eğitimde diplerde gezinen Gaziantep son iki yılda Ekrem Serin, Celalettin Ekinci, Mustafa Yanmaz ve yeni atanan Cengiz Mete ile 4 müdür değiştirmekle tüm dikkatleri üzerine çeken il oldu.

Son yıllarda Gaziantep'te milli eğitim müdürü değişiminde rekor yaşanıyor. Ekrem Serin'in Ocak 2014 ayında görevden alınmasının ardından yerine Niğde Müdürü Celalettin Ekinci atandı. Yaklaşık 1 yıl görev yapan Ekinci görevden alınarak Muğla Milli Eğtiim Müdürlüğüne atanırken yerine Artvin milli eğitim müdürü Mustafa Yanmaz milli eğitim müdürü olarak atanmıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yine bir değişim oldu. Yanmaz 1 yıl görev yaptığı Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınarak, bakanlık müşavirliğine atanırken yerine Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete atandı.

Cengiz Mete Kimdir?

1974 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaokulu İstanbul, Lise eğitimini Yalova’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdikten sonra Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde Tezli Yüksek Lisans yaptı. 1995 yılında ilk atama olarak Van-Hüsrevpaşa İlköğretim Okulunda başlayan Öğretmenlik görevi İstanbul ve Yalova illerinde devam etti. Yalova Sugören İsmet Koçhan İlköğretim Okulu, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve Termal Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ nda yöneticilik (müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı, müdürlük) görevlerinde bulundu.

Bunun yanında vakıf, dernek, sendika ve spor kulüplerinde yöneticilik yaptı. 2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlerinin ardından 26 Haziran 2014 tarihi itibariyle Yalova İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktadır. Haber Merkezi

Yanmaz'ın mesajı

Mustafa Yanmaz bir gun önce Facebook hesabında Cumhurbaşkanından aldığı ödülün fotoğrafını paylaştı. Yanmaz dün de, "Kul fanidir, yol mukaddes. Bir gün verilecek son nefes. Ne makam kalıcı ne de heves. Sadece Kuran'dır gerçek adres. Yüreğiniz Cennet gibi güzel, Cennet sizin gibi özel yüreklerle dolsun. Selam ve duayla" yazdı.