Gaziantep Kent Konseyi Başkanı ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ye nezaket ziyaretinde bulundu.
Konseyin yürüttüğü çalışmalar ile yapısı hakkında Ekinci’ye bilgiler veren Yavuz Coşkun, Eğitimde yaşanan sıkıntıların Gaziantep’in en önemli sorunlarının başında geldiğini belirterek, Kent Konseyi olarak bu sorunun çözümü için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gaziantep’le ilk defa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanması dolayısıyla tanıştığını dile getirdi.
Ekinci, “Ben Konya-Akşehirliyim ama Antepli olmaya Antep'e katkı sunmaya geldim. Gaziantep’in mükemmel bir altyapısı var. Bu şehirde çok hızlı bir ilerleme var. Ama en büyük sorunu eğitim. Bu sorunun çözümünü hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bunun için bütün Gaziantep halkının, konseyin ve özellikle üniversitelerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise kentte eğitim çıtasının yükseltilmesi, mevcut sorunların çözümü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile geniş kapsamlı bir çalıştay düzenlenebileceğini ifade etti.
Binici, Gaziantep Kent Konseyi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün en kısa zamanda ortak çalışma adımları atması temennisinde bulundu.