Gaziantep Eğitim Sen Şubesi, öğretmen atamaları ve son günlerde yaşanan müdür atamalarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'nı 'MEB' protesto etti.
Kırkayak Parkında bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri ellerinde pankartlar ve sloganlarla valilik binası önüne kadar yürüdü. Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, toplanan grup adına açıklama yaparak şunları söyledi:
“Eğitim de yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sistemini değil çocuklarımızın, velilerimizin ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır. Yıllardır eğitim sistemine yönelik olarak atılan her adım, yapılan her yasal düzenleme ve fiili uygulama, okulöncesinden, yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerinde piyazsallaştırma ve ticarileştirme uygulamalarını arttırmış, kamu kaynakları özel okullara aktarılırken, devlet okulları kendi kaderine terk edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde yıllardır acil çözüm bekleyen sorunları bir tarafa bırakıp, eğitim sistemi üzerinden toplum içinde yeni ayrışmalar ve kutuplaşmalar yaratacak uygulamaları hayata geçirmeyi sürdürmektedir. Özellikle eğitim de 4+4+4 dayatması sonrasında, eğitime yönelik doğrudan siyasi müdahaleler artmıştır.”
Yapılan açıklamalar sonrası toplanan grup sessiz bir şekilde dağıldı.