Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Aktif Sen'den sonra Gaziantep Eğitim Sen Şubesi üyeleri de Valiliğe yürüyerek öğretmen atamaları ve görevden alımları protesto etti.

SİYASİ KADROLAŞMA

Yeşilsu Meydanında biraraya gelen Eğitim Sen Şubesi üyeleri ellerinde pankartlar ile sloganlar atarak Gaziantep Valiliği önünü kadar yürüdü. Valilik önünde Gaziantep Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez basın açıklaması yaptı. Okul yöneticilerinin sendikal, siyasal referanslarla belirlenmesine tepki gösteren Ersönmez, "Yıllardır eğitim kurumlarını şirket gibi yönetip, okullarımızı ticari işletme haline getiren M.E.B, başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, bugüne kadar eğitimde yaşanan piyasa merkezli dönüşüm sürecinin karşısında engel olarak gördüğü okul müdürlerini tek tek tespit ederek görevden almıştır. Görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin sendikal aidiyetine bakıldığında, tarihin en büyük siyasal kadrolaşma hareketi ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılmaktadır" dedi.

ANA SINIFLARI ZORUNLU OLMALI

Eğitim Sen'in, kurulduğu günden bugüne eğitim yöneticilerinin Bakanlık tarafından, hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, sendikal ya da siyasal tercihlere göre belirlenmesi ve atanmasına karşı çıktığını hatırlatan Ersönmez şunları söyledi:"Eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde siyasi referanslar değil, liyakat ilkesi temel alınmalıdır. Eğitimde 4+4+4 dayatmasının kaçınılmaz bir sonucu olarak liseler, tıpkı ilkokul ve ortaokullar gibi mevcut sistemin ve onun koruyucusu olan siyasi iktidarın ekonomik-siyasal çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırılırken, öğrencilerimiz özel liselere, meslek liselerine, imam hatip liselerine ve açık liselere yönlendirilmiştir. TEOG yerleştirmeleri sürecinde defalarca uyarmamıza rağmen göz göre göre yapılan yanlışlar sonucunda çok sayıda öğrenci belki de hiç gitmek istemeyeceği bir lise türüne otomatik olarak yerleştirilmiştir. Eğitim Sen, yıllardır okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını ve zorunlu hale getirilmesini savunmaktadır. Bütün ilkokullarda kurumlarında ana sınıfları zorunlu hale getirilmelidir” dedi. Haber Merkezi