Erdemoğlu Holding’'in 5 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencileriyle buluştu. Bugüne kadar eğitime 50 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu,“Türkiye’'den kazandığımızı Türkiye'’nin geleceğine kazandırmaya devam edeceğiz. Bizim olan hiçbir şey yoktur.Ne yaparsak ülkemiz ve milletimiz için yapıyoruz"dedi.

Törene katılan Vali Erdal Ata verdiği mesajlarla dikkat çekerken, Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin ise, eğitimdeki durumumuzu değerlendirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de, Gaziantep'in eğitimde çıtasının yükselmesi gerektiğini söyledi. Adıyaman Valisi, Adıyaman Belediye başkanı, milletvekilleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldığı törende verilen mesajlar, Gaziantep'in eğitimdeki durumunu net şekilde gözler önüne serdi.

VALİ ATA: MAALESEF BAŞIMIZI ÖNE EĞİYORUZ

Gaziantep’teki başarı oranının düşük olmasını geçmişteki ihmalkarlığa bağlayan Vali Erdal Ata, “ Hayırsever Erdemoğlu Ailesi tarafından ilimize birçok kurum kazandırıldı. 7 okul, 2 yurt, cami, taziye evleri, üst geçitler yaptırdılar. Merhum Memhet Erdemoğlu’nu rahmetle anıyorum ve böyle hayırsever bir evlat yetiştirdikleri için kendilerini kutluyorum. Eğitimdeki tablomuz açıklandığı zaman maalesef başımızı öne eğmek zorunda kalıyoruz. Eğitimde de altıncı sırayı yakalamak hedefimiz. Bir çin atasözü der ki bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız fidan dikin yüz yıllar sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin. Gaziantep’teki bu eğitim tablosu kısa süreli bir ihmalkarlık değil geçmişin faturasını ödüyoruz. Umarız ki yaptığımız yatırımlarla gelecek eğitimdeki başarının meyvelerini toplayacağız” dedi.

ÜNİVERSİTE MEZUNUMUZ YÜZDE 4 BUÇUK

Gaziantep’te üniversite mezunu oranının yüzde 4 buçuk olduğunu ve sanayideki başarının eğitimde de gerçekleştirilmesi durumunda ihracatın hızla artacağını söyleyen Vali Ata, “Gaziantep’in 1 milyon 845 bin nüfusu var. İlimizde 95 bin vatandaşımız hiç okuma bilmiyor. 411 bin vatandaşımız okuryazar ancak hiç okula gitmemiş. 620 bin vatandaşımız da ilkokul veya ilköğretim mezunu. Yani bunları topladığımız zaman bir buçuk milyonluk eğitim çağındaki nüfusun 1 milyon 200 bine yakını ilköğretim mezunu. Eğitimdeki başarımız sanayide ki gibi olsa belki bu yıl 6 buçuk milyon dolarlık ihracatımız 65 milyon dolar olurdu. Finlandiye’nin nüfusu 5 buçuk milyon. Üniversite mezunu sayısı yüzde 68’e yakın. Beş buçuk milyon nüfusluk bir nüfusla dünya markası olan Nokia’yı üretmiştir Finlandiye. Şehrimize baktığımızda üniversite mezunu sayısı yüzde 4 buçuk. 9 bin 300 derslik yapmamız eğitim açığını kapatmıyor. Her yıl 25 bin öğrenci nüfusumuz artıyor. Bu açıklar kapatıldıktan sonra her yıl 750- 800 derslik yapmamız gerekiyor” şeklinde açıklama yaptı.

EĞİTİM İÇİN TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK

Devlet olarak eğitime Savunma Bakanlığı’ndan daha çok yatırım yapıldığına vurgu yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bilgi, güç ve iktidar yapıyor. Bu okulda eğitim alacak olan sevgili kız kardeşlerime çok iş düşüyor. Bizim aldığımız bayrağı sizler daha yukarıya taşıyacaksınız. Hep daha iyisini başarabileceğim amaçlanmalıdır. Devlet olarak tüm imkanlarımızı eğitime seferber ettik. İkiyüz bin derslik, dörtyüz bin yeni öğretmen verildi. Savunma Bakanlığı’ndan çok daha fazla bir bütçe. Sayın Valimizle birlikte dört yılda Gaziantep’te 6 bin derslik yapıldı. Hayırsever iş adamlarımız işin ucundan tuttular ve eğitime çok büyük bir destek sağladılar. Altı aydan beri arkadaşlarımıza verdiğim talimat şudur. Nasıl ki sanayide adımızdan söz ettiriyorsak eğitimde de aynı başarıyı yakalayacağız. Ne destek gerekiyorsa vereceğiz. Göreve geldiğimiz gün hemen eski okulların onarımıyla bu seferberliğe başladık. Çalışan annelerin çocuklarına destek vermek için beş yüz öğrencimize okul öncesi desteği verdik. Çocuk yaşta gelin çok büyük bir sorun. Bu konuyla ilgili birçok kurumla el ele vererek güzel bir çalışma yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanımızın da desteği ile Türkiye genelinde örnek bir çalışmaya imza atacağız. Ne yapılacaksa biz eğitimin hizmetkarıyız. Öncelikli amacımız sanayide altıncı olan sıramızı eğitimde de uygulamaktır” açıklamalarına yer verdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: :SÖZ VERİYORUM

Erdemoğlu Ailesi’nin eğitime yaptığı katkılarıyla Türkiye genelinde adından söz ettirdiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Bugün duygu dolu bir gün yaşıyoruz. Gaziantep, Türkiye genelinde hayırlarıyla adından söz ettiriyor. Erdemoğlu Ailesi Türkiye’ye örnek olan davranışlarıyla eğitime de büyük destekler sunmuştur. Erdemoğlu Ailesi, Gaziantep’te 7 okul ve 2 yurdu ile birlikte örnek teşkil edecek çalışmalara imza atmıştır. Bu manada merhum Mehmet Erdemoğlu’nu rahmetle anıyorum. Eğitime olan desteklerin devam etmesini istiyoruz. Bu binayı bir emanet olarak alıyoruz ve içindeki öğrencileri vatana ve Erdemoğlu Ailesine yakışır nesiller yetiştirme sözü veriyorum” dedi.

ERDEMOĞLU: TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ KAZANDIRMAK İÇİN YATIRIM YAPIYORUZ

Açılış töreninde konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “"Eğitime verilen her desteğin ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu biliyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, gençlerimizin kaliteli bir eğitim ortamından ve olanaklarından en iyi şekilde yararlanmaları ve geleceğe umutla bakabilmeleri amacıyla hizmete sunduk. Bu bakış açısıyla, Türkiye’den kazandığımızı Türkiye’nin geleceğine kazandırmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz"” dedi.

BABADAN MİRAS

Erdemoğlu Holding olarak eğitimde fırsat eşitliği konusunu son derece önemsediklerini belirten İbrahim Erdemoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:"Babamız Rahmetli Mehmet Erdemoğlu’nun bize aşıladığı en temel ilke eğitimdi. Biz de bu ilke doğrultusunda Türkiye’nin değişik yerlerinde eğitim yatırımları yaptık. Bugüne kadar 7 okul ve birçok öğrenci yurdu yaptırarak toplumumuzun hizmetine sunduk. Ayrıca her yıl yaklaşık 400 öğrenciye burs vererek eğitimlerine katkıda bulunuyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımlar, 50 milyon TL’yi buldu. Son olarak geçtiğimiz aylarda Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temelini attık. Bu eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Gaziantep Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu bölgeye armağanımızdır" dedi.

CAMİ İÇİN PROTOKOL İMZALANMIŞTI

Eğitim alanında projelerinin her zaman devam edeceğini açıklayan Erdemoğlu, ayrıca Adıyaman’ın Besni ilçesinde bölge insanının ihtiyaçlarına yönelik olarak sosyal tesisler ve sağlık ocağı inşa ettiklerini, geçtiğimiz günlerde de Gaziantep'’te yaptıracakları cami için protokol imzaladıklarını sözlerine ekledi.

Erdemoğlu’nun ardından bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise çağı değiştirmenin yolunun bilgiden geçtiğine vurgu yaptı. Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Özellikle Mehmet abimizi minnetle rahmetle anarken, Servi ablamıza da uzun ömürler diliyoruz. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetten geliyoruz. Herkes kendi çocuğunu fedakarca okutup kendinden daha iyi şartlara hazırlamaya çalışıyor. Öğrencilerimizin artık yaşanan acımasız rekabette dünya vatandaşı olması, bilgili, donanımlı, güçlü bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu eline alıp bütün dünyaya bilgisi ile hükmetmesi çok önemli. Çağı değiştirmekte iz bırakmakta bilgiden kaynaklanıyor. Bilgi, güç iktidar yapıyor”

Şahin’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Valisi Erdal Ata da Erdemoğlu ailesinin sosyal ve eğitim alanında yaptığı yatırımları Gaziantep’e gelmezden önce de duyduğunu belirtti. Vali Ata, yapılan eğitim yatırımından dolayı Erdemoğlu ailesine teşekkür etti. Ata ayrıca Gaziantep’in sanayide olduğu gibi eğitimde de yapılan yatırımlarla ülke genelinde hak ettiği sıralara yükseleceğini sözlerine ekledi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Erdemoğlu ailesine hediye takdim etti. Kurdele kesilmesi ve okulun gezilmesinin ardından program sona erdi.

1970'’li yıllarda iki dokuma tezgâhıyla temellerinin atıldığı bugün ise dünyanın en büyük parça halı üreticisi haline gelen Erdemoğlu Holding’in kurumsal sosyal sorumluluk alanında önemli yatırımları bulunuyor. Türkiye’den kazandıklarını Türkiye’ye kazandırmak felsefesiyle hareket eden Holding, okul ve yurtların yanı sıra üst geçit, cami, Taziye evi, bakımevi, halı saha, park gibi tesislerle bölgenin sosyal yaşam alanlarına katkıda bulunuyor. Haber Merkezi