Özel Sanko Okulları tarafından düzenlenen ‘6. Yükselen Okullar Konferansı’’nda, Türkiye’nin farklı illerinden katılan öğretmenler eğitimde farklı örnek uygulamalarını sundular. Abdülkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde yapılan konferansta, Dr. Özgür Bolat konuşmacı olarak yer aldı. Açılışta konuşan Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, "Okulum İçin Yaptıklarım - Yükselen Okullar Konferansı’’nın sosyal sorumluluk anlayışı ile çıkılan uzun bir yolculuk olduğunu belirtti.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise Özel Sanko Okulları’na vizyonu ve çalışmaları için teşekkür etti. Eğitimin çok büyük bir yapı olduğunu belirten Ekinci, "Sorunları rutin anlayışlarla aşmak mümkün değil. Bir sanatçı duyarlılığıyla yaklaşmak gerekir. Öğretmen ruhu işleyen bir sanatçıdır. Bireysel başarı gösteren birçok öğretmen arkadaşımız var. Okullarımızdaki bu güzel uygulamaları diğerleriyle paylaşmak isteriz. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Eğitime gönül vermiş öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen Sanko Okulları Projesi bu anlamda güzel bir örnek olmuş.”

MOTİVASYON NASIL SAĞLANIR ?

Konferansın konuşmacı konuğu Dr .Özgür Bolat ise öğrenci motivasyonunun nasıl sağlanabileceğini örneklerle anlattı. Konuşmasında hem mutlu hem de başarılı insan yetiştirmenin mümkün olup olmadığını sorgulayan Bolat, insanların diğer insanlarla sohbet edip sosyalleştiği yani kabul gördüğünde mutluluk oranının arttığını belirtti. Çocuğun iç referanslı mı dış referanslı mı yetiştiğinin çok önemli bir farklılık yarattığının altını çizen Bolat, “Dış odaklı motivasyonu olan bir öğrenci neden ödev yaptığı sorusuna öğretmen kızar, bu benim görevim gibi yanıtlar verirken, iç odaklı motivasyonu olan öğrenci ödevle öğrendiğini, bunun onu geliştirdiğini düşünür” dedi. Konuşmaların ardından, öğretmenler okullarında uyguladıkları her ders alanındaki iyi örnekleri düzenlenen oturumlarda toplam 32 çalıştayla diğer öğretmenlerle paylaşma fırsatı buldu. Konferans sonunda katılımcılara sertifika verildi. HABER MERKEZİ