Şehitkamil Kongre Merkezi'nde yapılan törene katılan Vali AIi Yerlikaya, Gaziantep'te 630 bin öğrenci ve 26 bin 500 öğretmenden oluşan milli eğitim camiasının büyük bir aile olduğunu belirterek, öğretmenlerin ev sahibi olması için projeleri bulunduğunu, talep topladıktan sonra TOKİ Başkanlığına başvuracaklarını söyledi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehitkamil Kongre Merkezi'nde devam etti. Buradaki törende, şiir okundu, aday öğretmenler adına Firdevs Menderes Okan, emekli öğretmenler adına da Pervin Şen konuşma yaptı.

METE: ÖĞRETMENLERİMİZİN ROLÜ BÜYÜK

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, yaptığı konuşmada, insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan öğretmenliğin bilginin verilmesi ve öğrencilerin donatılmasında çok önemli bir rolü olduğunu söyledi. Devletlerin, milletlerin geleceğinde ve kalkınmasında önemli anahtar rol üstlenen mesleklerden birinin öğretmenlik olduğunu anlatan Mete, kalkınmış ve kalkınmakta olan milletlerin, kalkınmışlık düzeylerinin eğitime, öğretime, öğretmene ayırdıkları kaynakla, kıymetle doğru orantılı olduğunu anlattı.

BÜYÜK BİR CAMİA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise Gaziantep'te 630 bin öğrenci ve 26 bin 500 öğretmenden oluşan milli eğitim camiasının büyük bir aile olduğunu vurgulayarak "Öyle bir meslek yapıyorsunuz ki, anne ve baba gibi aziz bildiğimiz öğretmenlerimizsiniz. 1975 yılında ilk öğretmenim Hayriye Bağcı'ydı. Onun şahsında bütün öğretmenlerimin gününü kutluyorum. Onlar bizi yetiştirdiler. Doğruyu, yanlışı, helali, haramı, ayıbı, değerlerimizi öğrettiler. Biz onların eserleriyiz. Sizler bizim geleceğimizi yetiştiriyorsunuz." dedi. Konuşmaların ardından adaylık süreleri biten öğretmenler yemin etti. Törende, düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere ödülleri de verildi.

TAHMAZOĞLU ÖĞRETMENLERİ ZİYARET ETTİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 24 Kasım Öğretmenler gününde öncelikli olarak mezun olduğu Ahmet Çelebi İlkokulu’nu ve Atatürk Lisesini ziyaret ederek öğretmenlere karanfil dağıttı. Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Başkan Tahmazoğlu, “24 Kasım öğretmenler gününde bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Hepsine sağlıkla, mutlulukla, uzun ömür diliyorum. Bizleri bugünlere hazırlayan, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan yeni nesillerin yetişmesine vesile olan değerli öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Öğretmenlik kutsal ve peygamber mesleği” dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU, ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde bulunan aile merkezlerinde görev yapan öğretmenler için 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliği düzenlendi. Öğretmenlere karanfil armağan eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, aile merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin şahsında tüm öğretmenlerin özel gününü tebrik etti.

MEDİCAL PARK UNUTMADI

Medical Park Gaziantep Hastanesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Övündük Köyü, Öğündük İlkokulu öğretmenlerini ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı. Medical Park Gaziantep Hastanesi, eğitime ve eğitimciye destek vererek gelecek nesillerin yol haritalarını çizen değerli öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde unutmadı. Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatör Hayrullah Kubba’nın da destek verdiği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında öğretmenler günü sebebiyle Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Övündük köyünde bulunan Öğündük İlkokulu öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler günü ziyareti gerçekleştirildi. 4 ayrı sınıfın bulunduğu 60 öğrencili köy okulunda eğitim veren öğretmenlerin öğretmenler gününü çiçek ve hediyelerini takdim ederek kutladıktan sonra, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte okul için hazırlanan öğretmenler günü kutlama pastası kesildi.