MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, seçimleri Gazetemize değerlendirdi. Gaziantep'te oyunu artıran tek siyasi partinin MHP olduğunu söyleyen Erzin, "Bir önceki seçimlere göre büyükşehirde oyumuzu yüzde 300 artırdık. Oyumuzu 35 binden 110'bine çıkardık. Meclis oylarımızda yüzde 100'ün üzerinde arttı. Büyükşehir oyumuz 5.8'den 12'ye, meclis oyumuz ise 8.5'den, 13.5'e çıktı. Eğer bu genel seçim olsaydı 2 milletvekili alırdık. Gaziantep'te oyunu artıran tek parti MHP olmuştur" dedi.

SÖYLEYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM

'İki insanımızdan biri mevcut yapıya oy veriyorsa, Ak Parti'ye oy verenlerle vermeyenlerin hassasiyetleri farklı noktaya gelmiştir' diyen Erzin, "TOKİ'nin binlerce mağduru varken, Suriyeli'lerden kaynaklanan yüzlerce mağduriyet varken, Gaziantepli artık bu fiyatlarla konut sahibi olamazken, kiralarını ödeyemez hale gelmişken, Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyorken, ulaşım felç olmuşken, eğitimde sınıfta kalmışken, Türkiye'nin en pahalı ili iken hala iki insandan biri gidip bu yapıya oy veriyorsa söyleyecek birşey bulamıyorum" dedi.

HEDEFİMİZİN YÜZDE 70-80'İNE ULAŞTIK

Bütün siyasi partilerin kazanmak için yola çıktıklarını, bir önceki seçimde 5.8 oy aldıklarını düşündüklerinde, oy oranını 35-40'lara çıkarıp seçim kazanmanın çok da kolay olmadığını belirten Erzin şunları söyledi:"Önceliğimiz Gaziantep'te milliyetçi hareketin var olduğunu hissettirmek, en azından bütün belediye meclislerinde temsilini sağlamak ve bunu 1, 2, 3 ilçe belediye meclisiyle süslemekti. Bu hedefimizin yüzde 70-80'ine ulaşabildik. Gaziantep'te oyunu artıran tek siyasi parti MHP. Bir önceki seçimlere göre oyumuzu yüzde 300 artırdık. Oyumuzu 35 binden 110'bine çıkardık. Meclis oylarımızda yüzde 100'ün üzerinde artış sağladık. Büyükşehir oyumuzu 5.8'den 12'ye, meclis oyumuzu 8.5'ten 13.5'e çıkararak artış sağladık. Eğer bu genel seçim olsaydı 2 milletvekili alırdık. Gaziantep'te oyunu artıran tek parti MHP olmuştur."

TÜRKİYE VE GAZİANTEP'E YAKIŞMADI

Elektrik kesintilerine de değinen Erzin,"Elektrik kesintileri o gece sandık görevlilerin işlerini zorlaştırdı, sayımlara 1.5 saat ara verildi. İlk çağda bir seçim tasnifi yaşadık. Sonuca etkisi olmuşmudur, bu işi taşıyanların ve sayanların vebali boynuna. Elimizde belge yok. Fakat o gece Türkiye'ye Gaziantep'e yakışmış mıdır kafalarda soru işaretlerine sebep olmuşmudur, meseleye böyle bakmak lazım. Çağ atlayan Türkiye'de 24 saat neredeyse elektriklerin olmamasından dolayı adliyede bir yığın sıkıntılar yaşandı. Olaya böyle bakıyorum. 1 oy bile önemli ama sonuca tesir ettiğine bakmak lazım" şeklinde konuştu.

HESAP SİYASETİ YAPMADIM

Ancak oy oranını artırmalarına rağmen bunu başarı olarak görmediklerini söyleyen Erzin, "İnsanlarımız biraz daha güçlünün yanında olmayı tercih ediyoruz. Biz bir aşama kaydettik. Önümüzdek genel seçimlerde ilk mahali seçimlerde belediyeleri kazanmanın mücadelesini vermemiz gerekiyor. Siz nerede olacaksınız derseniz, ben hiçbir zaman hesap siyaseti yapmam. Hiç aklımda yoktu il başkanı oldum, Allah nasip etti büyükşehir adayı oldum, Allah şahit bir hesabım yok. Kadere iman edeceksiniz, Allah'a tevekkül edeceksiniz" dedi. Meral KINACILAR