Sözcü Gazetesi'nden Kamil Elibol, MİT'in IŞİD mensubu 8 intihar eylemcisinin Suriye’nin Rakka şehrinden Türkiye’ye sızacağını tespit ettiğini ve uyarı üzerine emniyet ve jandarma alarma geçtiğini yazdı. Elibol haberinde "Gelecek hafta içerisinde Suriye/Rakka’dan Türkiye sınır hattına gelecekleri ve yasadışı yollarla ülkeye sızacakları tespit edilen diğer 6 IŞİD’li intihar eylemcisinin de, Gaziantep, Kilis ve Hatay gibi sınır illerinde kendilerini patlatabilecekleri değerlendirildi" dedi.

İŞTE ELİBOL'UN HABERİ

MİT, IŞİD mensubu 8 intihar eylemcisinin Suriye’nin Rakka şehrinden Türkiye’ye sızacağını tespit etti. Uyarı üzerine emniyet ve jandarma alarma da geçti. Canlı bomba tehdidi bu kez IŞİD’den geldi. MİT, IŞİD’li intihar eylemcileri konusunda İçişleri Bakanlığı’nı kozmik bir raporla bilgilendirdi. Raporda iki ayrı grubun hazırlık yaptığını, Türkiye’ye geçerek intihar eylemi gerçekleştirmek amacıyla ilk grup IŞİD mensubu 6 teröristin, 15 Temmuz 2015’de Rakka şehrinden Suriye-Türkiye sınır hattına geleceği ifade edildi.

İNTİHAR YELEKLERİ

İstihbarat raporunda, 6 canlı bombanın ardından üzerlerinde patlayıcı yüklü intihar yelekleri bulunan biri kadın iki IŞİD mensubunun da 8 Mayıs’ta Rakka’dan Türkiye sınırında yer alan ve Halep/Bableymun’un doğusunda bulunan Hacı Veli Köyü’ndeki IŞİD Karargahına (Makar) geldiklerine dikkat çekildi.

ANKARA-İSTANBUL HEDEF

MİT, biri kadın iki IŞİD’li canlı bomba konusunda, “Seyahatleri esnasında anılanların mahiyeti belli olmamakla birlikte İstanbul ve Ankara illerinden bahsettiklerinin istihbar olunmuştur” dedi. Bu bilgi, IŞİD’li canlı bombaların hedefinde Başkent Ankara ile mega kent İstanbul’un olduğunu gündeme getirdi.

SINIR İLLERİNDE ALARM

Gelecek hafta içerisinde Suriye/Rakka’dan Türkiye sınır hattına gelecekleri ve yasadışı yollarla ülkeye sızacakları tespit edilen diğer 6 IŞİD’li intihar eylemcisinin de, Gaziantep, Kilis ve Hatay gibi sınır illerinde kendilerini patlatabilecekleri değerlendirildi.

8 İNTİHAR EYLEMCİSİ

İçişleri Bakanlığı, iki ayrı grup halinde hareket eden 8 IŞİD’li canlı bombanın başta sınır illeri olmak üzere metropol kentlerde düzenleyebileceği intihar saldırılarına karşı güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarttı. Canlı bombaların Türkiye’ye sızabileceği sınır hattında istihbarata dayalı güvenlik tedbirleri kırmızı alarm seviyesine çıkartıldı. SÖZCÜ