Haftalardır devam eden başarı çizgisi Akhisar deplasmanında dibe vurdu. Egede takıldık, kaldık..

Gaziantepspor korkudan uzak, ligin dahada üstüne çıkma uğraşı içinde olduğu maçta vasatı aşamayınca hemde üç puanı üç golle rakibine teslim etti. Lige verilen arada dersine iyi çalışamayan ve rehavet ortamına da girilince skorda kaçınılmaz oluyordu.

Gaziantepspor maç boyunca rakibi önünde temponu artıramadı, adeta mağlubiyeti kabullendi, oyunu da orta sahada kabullenince tatsız bir maça imza atıyordu.

İkinci yarıda oyunda denge vardı. Karşılıklı pozisyonlar sonrası 14. dakikada kaleci Karce ve Vranjes anlaşmazlığında top boşta kalması sonrası rakibin golü dengeyi bozuyordu. Zorunlu değişim sonrası savunmanın kilit ismi Vranjesin yerine Mustafa oyuna girdi.

Savunmanın dengeside bozulmuştu. İkinci yarıda hamle yapmayan Gaziantepspor umudunu Muhammete bağlayınca sürpriz gol bulup beraberliğe sığınıyordu olmadı. Rakip bu yarıda kontrollü oynayıp ilk yarıdaki dağınıklığından kurtuluyordu. Bu yarıda bulduğu gollerle maçı 3-0 kazanıyordu. Daha istekli, arzulu oynayan Akhisar haklı bir galibiyet alırken Gaziantepsporun kötü futbolu ve iyi organize olamaması maça damgasını vurdu. Kaleci Karcenin ikinci yarıda sahada olmaması ve Vranjesin de ilk yarıda sakatlanıp çıkması oyundaki motivasyonu çabuk bozuyordu. Okan Burukun oyun sistemi ve değişiklikleri takıma olumsuz yansıdı. Üretken olamayan Gaziantepspor çıkış trendine mola vermiş oluyordu.

BÜYÜKŞEHİR COŞTU

Şampiyon adaylarından Osmanlıspor Büyükşehir Belediyespordan öyle bir tokat yediki şaşırıp kaldı. Önemli bir maçtı Osmanlıspor beraberliğe de razı değildi ancak karşısında tempolu ve organize olan Büyükşehir karşısında değil galibiyete beraberlik alacak oyun bile sergileyemedi. Büyükşehir akıllı oynadı, orta sahada kontrolü elinde tutup doğru işler yaptı. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta oyunda gollerde skorda heyecan verdi. Büyükşehir coştu bi kere. Bir değil üç atıp üç puanı fazlası ile haketti.