Vali Erdal Ata, şehirdeki okul ve derslik ile öğretmen açıklarını ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Hayırseverlerin eğitim konusundaki destekleriyle eksiklerin giderileceğini belirten Ata, "Hedefimizi yıl sonuna kadar okul yaptırma sayısında 100'ü geçmek. Biz sadece 2013 yılında 3 bin 63 derslik ihalesi yaptık. Bu Gaziantep'in eğitim yatırımlarında bir rekordur. Son 3 yıllık dönemde en fazla yatırımı eğitime yapıyoruz. hedefimiz bunu açıklar kapanana kadar devam ettirmektir. Eğitim konusunda tüm vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz" dedi. Edacan Grubun Güneykent Mahallesi'nde 33 derslikli okul yaptırma protokolünde konuşan Vali Ata, en önemli yatırımın eğitim olduğuna vurgu yaptı.

Eğitime yüzde yüz Destek Projesi kapsamında Güneykent Mahallesi'nde 33 derslikli okul yaptıracak olan Edacan Grup Vali Erdal İle protokol imzaladı. İmza törenine Edacan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci katıldı. Güneykent Mahallesi'nde yapılacak olan okula ise Edacan Grup Ortaokulu’ adı verileceği açıklandı. 3'TE

HEDEFLER HAYAL DEĞİL

Okulun protokol töreninde konuşan Vali Ata,eğitimin ne kadar önem taşıdığını anlattı. "Ülkemizin ve ilimizin en büyük sorununun eğitim olduğunu defalarca belirtiyoruz" diyen Ata, "Türkiye 2023'de önüne 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koydu. Gaziantep'te bu 500 milyar dolarlık ihracatla, 2023 yılında 30 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirerek katkıda bulunmayı hedef seçen bir ilimiz. Ayrıca yine 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bunlar hayal değil. Bizler çalışırsak mücadele edersek ve eğitime daha fazla yatırım yaparsak bunları gerçekleştirme şansımız var" diye konuştu.

ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR

"Gaziantep'te şuanda 500 bin öğrencimiz var" diyen Ata, "Liseleri dahil ettiğimizde ise 552 bin öğrencimiz var. Bugün Türkiye'de 81 ilin 45'inin nüfusundan daha fazla öğrenciyi bünyesinde barındıran bir kent. Ağer biz bu çocuklarımızı iyi yetiştirirsek onlara iyi bir eğitim verirsek, yarınlara iyi şekilde hazırlarsak kendi hayatlarını kurtarmış oluruz. Ama bunlara iyi bir eğitim veremezsek hayat boyunca sorun olmaya sorun olarak yaşamaya devam edecektir. Dolayısıyla biz her ortamda söylediğimiz gibi eğitim eğitim eğitim diyoruz. İlimizdeki okul ve derslik açıklarını ortadan kaldırmak, öğretmen açıklarını ortadan kaldırmak için eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz .Hayırseverlerimizin eğitim konusundaki destekleriyle ilimiz eğitiminin eksiklerini giderecek ve gençlerimize iyi bir eğitim- öğretim sağlayabileceğiz. Hedefimizi yıl sonuna kadar 100 geçmek " şeklinde konuştu.

ENER: İNŞALLAH ARKASI GELİR

Vali Ata'nın ardından söz alan hayırsever işadamı Ahmet Selim Ener, ise "Para kazanmak önemli değil önemli olan kazandığınız parayı yerli yerince imzalamak eğitim herşeyin başı bu. Yaptırdığımız okuldada inşallah öğrenciler yetişir belli noktalara gelirler ve doktor olurlar, mühendis olurlar. Bizde onun gururunu yaşarız. Daha önce Gaziantep'e 2 tane cami yaptırdık buraya yaptırdığımız okulda okullarımızın ikincisi olacak. Daha önce Osmaniye'de bir okul yaptırmıştık . İnşallah arkası gelir. Biz çalışıp kazanıp memlekete harcamaktan çok büyük onur duyuyoruz. Allah herkese nasip etsin" diye konuştu.

VALİ SORULARI CEVAPLANDIRDI

İmza töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Ata son günlerdeki atama kararlarıyla ilgili bir bilgisinin olmadığını söyledi. Vali Ata, "Şimdi atamalardan maalesef bizim haberimiz olmuyor ancak resmi yazı geldikten sonra haberimiz oluyor. Şuanda bildiğimiz kadar bize intikal eden evrak, bilgi, belge yok" diye konuştu.

KENTTE EĞİTİMLE İLGİLİ

YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Kentteki eğitim konusunda bilgi veren Vali Ata, "Şu anda bildiğim kadarıyla 1700 derslik civarında okul inşaatımız var. İnşaatı devam eden ihalesi yapılmış olan zannediyorum bir kaç tanede ihalesi yapılacak olan var. 2015 yılındada biz bu yatırımların daha yukara çıkmasını hedefliyoruz. Gerek ilköğretimde, gerek orta öğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'a indirdik ve şuanda tüm okullarımızda normal eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Eğitimle ilgili yatırımlarımız devam edecek. Gaziantep'te her yıl 20-25 civarında ortalama öğrenci sayısında artış var. Bu açıkları kapattıktan sonra bile her yıl 700-750 derslik yapmak zorundayız. Geçen sene liselerde okuyan öğrenci 478 bindi şuanda 500 bin civarında öğrenci sayımız artmış durumda. Yani bunu 30'a böldüğünüzde her sene 700-750 derslik yapmak zorundayız. Biz sadece 2013 yılında 3 bin 63 derslik ihalesi yaptık bu Gaziantep'in eğitim yatırımlarında bir rekordur. Son 3 yıllık dönemde en fazla yatırımı eğitime yapıyoruz hedefimiz bunu açıklar kapanana kadar devam ettirmektir. Eğitim konusunda tüm vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz" dedi.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN HEPSİNİN EĞİTİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Gaziantep'te gerek kamplarda, gerekse şehir merkezinde yaşayan Suriyelilerin eğitim konusunada değinen Vali Ata, "Bizim şu anda kamplarda yaşayan kayıtlı kayıtsız sayısı 300 bini buldu. Bu rakamın biraz daha yukarı çıkacağını muhtemelen 310 bin bulacağımızı düşünüyoruz. Nüfus yapısına baktığımız zaman bunların yarısı çocuk. Bu çocukların 62 bin kadarı eğitim öğretim çağında olan çocuktur. Yani şuanda 62 bin civarında eğitim alması gereken çocuk var, ama bunların 25 bini eğitim alıyor. Geri kalanlarında alması için gayret sarf ediyoruz. Bir taraftan mevcut okullarımızla, normal eğitim yapan okullarımızda çocuklarımızın eğitimi bittikten sonra eğitim yapıyoruz . Bin beşyüz civarında bir misafir öğrencimiz var, kamplarımızda zaten okullarımız var, UNİCEF'e ilave okullar yaptırtıyoruz inşallah önümüzdeki süreçte bu önümüzdeki sayıyı daha yukarı çıkararak Suriye'den gelen çocukların hepsinin eğitim almasını sağlayacağız" dedi.

BU HABERLER DOĞRUYU YANSITMIYOR

Gaziantep'te 5 kampın bulunduğunu belirten Vali Ata bazı ulusal yayın organlarında kamplarda yaşanmıyan olayların yaşanmış gibi haberlere yansımasına ise veryansın etti. Vali Ata, "Olmayan hayali şeylerin kampalarda yaşanması söz konusu değil. Dışarıda gidip birileriyle röportaj yapıyorlar. Sanki kamplarda bunlar yaşanıyormuş gibi haberler yapılıyor. Bir algı oluşturmaya kalkıyorlar bunların doğruyu yansıtmadığının bilinmesini isterim. Ayrıca zaten soruşturmada açtık inceletiyoruz. Ben öyle birşey olduğuna imkan ve ihtimal vermiyorum varsada yasal yönden gereği yapılacaktır bilinmesini istiyorum" HALUK ŞAHİN