Gaziantep Eczacı Odası’nın Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Cumartesi genel kurul, pazar günü ise tek liste ile seçimlerin yapıldığı genel kurulda mevcut başkan İrfan Demirci güven tazeledi.

Oda toplantı salonunda yapılan genel kurulda konuşan İrfan Demirci, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, "Bu ülkede barışı istemek ve sahip çıkmak zorundayız. Küçücük çocuğunun cenazesini defnedemeyen ananın acısı yanında, oğlu uykuda kahpece öldürülen polis anasının acısının, gözyaşının ne farkı vardır ki? Artık yeter!!! Birbirimize nefretimiz, kinimiz olmasın" dedi.

İYİ DURUMDA DEĞİLİZ

Eczacı, eczacılığın zor zamanlardan, zor süreçlerden geçtiğini belirten Demirci, "Ekonomik kayıpların yanında örgütsel güç, güven ve dayanışma olarak ta iyi bir noktada olduğumuz söylenemez. Bu bakımdan örgütsel yapılanmamızı çabucak gözden geçirmemiz gerekmektedir. Böylesi zor ve sıkıntılı günlerden eczacıyı ancak güçlü bir yapı, sakin limanlara götürebilir" dedi.

İLAÇ TÜKETİMİ 17 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE

Sektördeki sıkıntılara değinen Demirci şunları söyledi:"Kamu baskısının had safhada olduğu ilaç fiyat kararnamesi var. İlaç tüketimi 17 milyar liranın üstüne çıktı. Kutu tüketimi 1.8 milyarı buldu. Sağlık harcamaları içindeki ilaç bütçesi % 30’un altına geriledi. İthal ilacın pazar payı % 58’i buldu. Dünya ilaç pazarında 13. sıradayız. Kişi başı ilaç tüketimi 100 doların altına geriledi. Eczacılığın gelecek kurgusunda eczacının da söyleyecekleri olmalı. Eczacının en önemli silahı, sağlık hizmetleri içindeki akademik yerini bulabilmesidir. Bunun için de eczacı kendine birinci basamak sağlık hizmetleri içinde yer edinmek zorundadır. Eczacılıkta uygulama standartları oluşturulmalıdır. Bütün bunların devamında eczacı meslek hakkı almalıdır. Eczacılığın geleceği, danışmanlık hizmetleri karşılığında buradan şekillenmelidir. Hastaya yaptığı mesleğe özgü hizmetlerden dolayı, eczacı bu alan içinde vazgeçilmez olduğunu ortaya koymak zorundadır. Geleceği yalnızca eczanede ilaç satıcılığı ve bunun da finansmanını SGK üzerinden var olan biçimde sürdürmeye devam edersek sorunlarımız sona ermez. Mesleği değiştirmek, toplumsal ihtiyaçlara uygun biçime taşımak zorundayız "

İŞTE YENİ YÖNETİM

Gaziantep Eczacılar Odası'nda yapılan genel kurul sonucu başkanlığa yeniden İrfan Demirci seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine, Ragıp Oktay Kale, Filiz Okuducu, Güler Dinçer, Oğuzhan Çalman, Ali Yılmaz, Abdullah Can Mercan seçildi.

Denetim Kurulu üyeliklerine ise Handan Özbay Büdeyri, Hidayet Vural Tunalı, Serdari Dalsüren seçildi. Meral KINACILAR