Avrupa İmar ve Yatırım Bankası Türkiye’deki yeni ofisini Güney Doğu’da, Gaziantep'te açıyor. Banka üçüncü bir ofisle Türkiye'deki varlığını artırıyor.

EBRD Başkan Vekili Phil Bennett 10 Eylül 2014 tarihinde Banka'nın Türkiye'deki üçüncü ofisinin resmi açılışını gerçekleştirecektir. Etkinliğe Hazine Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katılımlarının beklendiği açıklandı.

ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Bankadan yapılan açıklamada, "Gaziantep'te yerleşik ofis, EBRD'nin İstanbul ve Ankara gibi metropollerin dışında kalan küçük ve orta ölçekli işletmelere uzun vadeli finansman imkânları sunarak ve bölgedeki şirketlerin yönetimlerine danışmanlık destekleri vererek daha iyi hizmet etmesini sağlayacaktır. Böylece EBRD, uzun vadeli finansmana erişimin daha zor olduğu, Türkiye’nin geneline göre daha az gelişmiş ve çoğunlukla kırsal olan doğu bölgelerindeki destekleriyle Türkiye ekonomisinin kalkınmasında önemli bir rol oynamaya devam edecektir" denildi.

2 OFİSİ VAR

EBRD’nin Türkiye’de Ankara ve İstanbul olmak üzere 2 ofisi bulunmaktadır. Ülkedeki faaliyetlerinin başladığı 2009 yılından itibaren Banka; altyapı, enerji, tarım endüstrisi, sanayi ve finans sektörlerini kapsayan 120 proje ile toplamda 3,5 milyar Avro (€) yatırım yapmıştır. Sadece beş yıl zarfında EBRD’nin Türkiye’de yaptığı yatırım, Bankanın operasyonlarını yürüttüğü ülkeler arasında en büyüklerinden biri olmuştur.

ŞİREHAN'DA TOPLANTI

Avrupa İmar ve Yatırım Bankası'nın yeni ofis açılış öncesi 10 Eylül'de 12.30'da Şirehan'da toplantı yapılacak. Açılış İncilipınar Mah. Nişantaşı Sk. Cazibe İş Merkezi No: 13 K: 12'e saat 11.30'da yapılacak. BÜLTEN