Gaziantep Sağlık Müdürlüğü 5-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ebeler ve Hemşireler Haftası’nda Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
Demokrasi Meydanında düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin Karakök, özel ve kamu sağlık kurumlarının yöneticileri, özel sağlık meslek lisesi öğrencileri ve pek çok sağlık çalışanı katıldı.
Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin Karakök, “İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi insanlığın ve toplumun temel hedeflerindendir. Tıp mesleği fedakârlıkla icra edilen, özveri ve sabrı içinde barındıran kutsal bir meslektir. İnsan sağlığını korumanın temel alındığı bu mesleğin her aşamasında yer alan sağlık çalışanlarımız da şüphesiz ki sorumluluk bilinciylegörevlerini icra etmektedirler. İnsanın yaşam sürecinin her evresinde farklı biçimde gereksinim duyduğu bakım, iyileştirme, destekleme ve bilgilendirme gibi sağlığı kapsayan her türlü sürecin karşılanmasını sağlayan, temel sorumluluğu; vatandaşlarımıza sağlığını koruma bilincini vermek, toplumun sağlık seviyesini yükseltmeye yardımcı olmak, hastalıkların tedavisindeki aşamalarda yer almak olan hemşire ve ebelerimizin ahlak ve vicdan çerçevesinde görevlerini yerine getirdiklerinden şüphemiz yoktur” dedi.
Konuşmasında hasta haklarının önemine de vurgu yapan Karakök, şunları ifade etti:
“Hasta haklarının, değişen sağlık ihtiyaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması ile etkili, verimli ve duyarlı sağlık hizmeti sunulmasında önemli bir misyonu yerine getiren çalışma arkadaşlarımızın, bu önemli görevi yerine getirirken gösterdikleri özveri ve gayret takdire şayandır. Irk, renk, inanç, yaş, cinsiyet, siyasi ve sosyal statü hiçbir şekilde ayrım yapılmaksızın doktoru, hemşiresi, ebesi ve tüm sağlık çalışanlarımızla kısaca insanımızla birlik beraberlik içerisinde topluma fayda sağlamak üstlendiğimiz en büyük görevdir”
Karakök’ün konuşmasının ardından kutlama töreni sona erdi.