Düzbağ Barajı projesinin ayrıntıları DSİ Genel Müdürlüğünde Başkan Şahin'in de katıldığı bir toplantıyla konuşuldu. DSİ Genel Merkezi’nde Genel Müdür Ali Rıza Diniz ve ekibi ile bir araya gelen Şahin, burada Düzbağ Projesi’nin ayrıntılarını anlattı. GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ve ekibi de toplantıda baraj projesi ile ilgili bir sunum yaptı.

SURİYELİLER SIKINTIYI ARTIRDI

Kendine ait su kaynağı olmayan illerden birisinin Gaziantep olduğunu ve şebeke suyunun şehir dışından geldiğini anımsatan Şahin, 2 milyonluk kent nüfusuna 300 bini aşkın Suriyelinin eklenmesinin bu sıkıntıyı arttırdığını ifade etti.

İstanbul dahil olmak üzere Türkiye’de en çok göç alan şehrin Gaziantep olduğunu açıklayan Şahin, “Şuanda sanayi bölgemizde 5. Organize sanayi bölgesi 40 bin kişinin çalışacağı şekilde yapımına devam ediliyor. Bir yandan da göç devam ediyor. Düzbağ Projesi 2 milyonluk şehir için hayati bir önem taşıyor.” diye konuştu.

Bu açıdan işin maliyetine bakmadan hemen proje ürettiklerini ekleyen Şahin, Gaziantep’in mevcut su kaynağı olan Mizmilli’den gelen su için yıllık 90 milyon TL elektrik faturası ödendiğini belirtti. Düzbağ Projesi’nin Mizmilli’nin faturasını aşağı çekeceğini aktaran Şahin, Düzbağ’daki suyun daha kaliteli ve sağlıklı olduğunu da vurguladı. Bülten