Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Mesleki Eğitimde Hayat Boyu Öğrenme' projesi kapsamında düzenlenen Düz Dikiş Makineciliği eğitimini tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nde düzenlenen sertifika törenine, Gaziantep Vali Yardımcısı Nusret Çakıroğlu, Birlik Başkanı Ömer Küsbeoğlu, İşkur Müdür Yardımcısı Rıza Alper ile sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. İŞKUR destekli olarak kayıtlı işsizlere yönelik düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri GESOB tarafından İŞKUR ve KOSGEP işbirliğiyle gerçekleştirildi. 25’er kişilik 4 grup halinde 100 kişi için düzenlenen 70’er saatlik eğitim programı 1 aylık süre içinde tamamlanıp 98 kişi belge almaya hak kazandı.

GESOB 4171 KİŞİYİ MESLEK SAHİBİ YAPTI

Toplantıda konuşan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Ömer Küsbeoğlu İşsizlere yönelik meslek kazandırma ve çalışanlara yönelik meslek geliştirme kursları düzenlediklerini belirterek bugüne kadar 4171 kişiyi meslek sahibi yaptık dedi. İstihdamda Türkiye’de 5. sırada olduklarını söyleyen Küsbeoğlu “bize destek veren bütün kurumlara teşekkürü bir borç biliyorum” dedi

İSTİHDAMDA BÜYÜK BAŞARI

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu güzel bir toplantı içinde burada olduklarını belirterek bu projelerin istihdam alanında büyük başarılara imza attığını Valilik olarak benzer çalışmalara desteklerinin süreceğini kaydetti. Çakıroğlu yetkililere seslenerek Cep telefonu tamir ve bakım eğitimi verilmesini istedi. Çakıroğlu “Cep telefon sektörü büyük bir sektör. Ama bu işi yapanların belirli bir akademik eğitim yok. Cep telefon satıcılarına tamir ve bakım eğitimi verilebilir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bora TOKTAŞ