Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında 354. kısa dönem askerler törenle yemin etti.

Yemin töreninde aileler çocuklarının fotoğraflarını çekmek için bir biriyle yarıştı. Aileler evlatlarını askeri kıyafet içinde gördüklerinden dolayı duygulandı.

5. Zırhlı Tugay Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Birliğe ilk katılan askerlere çeşitli ödüllerin verildiği törende, temel eğitimini tamamlayan yaklaşık 400'e yakın asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

USTA ASKERLER

Törende açıklamada bulunan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş yaptığı konuşmada askerlere seslenerek, “3 hafta önce 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına katılan değerli kardeşlerimiz kurtuluş savaşında ülkemizi işgal eden o zaman dünyanın en güçlü ordusuna sahip İngiliz ve Fransızlara karşı Atatürk’ün önderliğinde ve onun silah arkadaşları komutasında o muhteşem destanı yazmış ve kurtuluş savaşını ateşlemiş olan bu Gaziantep’te bu kutsal topraklarda ilk askerlik eğitimini almış bu kısa sürede karşınıza usta asker olarak çıkmışlardır” dedi.

AİLELERE SESLENDİ

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, konuşmasında ailelere seslenerek, “Göz bebeğinizden kıymetli çocuklarınız biraz önce ettikleri askerlik yeminiyle zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan her zaman zaferle beraber medeniyet yuları taşıyan kahraman Türk ordusu saflarına katılmalarına tanık oldunuz. Bugün yemin ederek aramıza katılan evlatlarımız bugünden itibaren Türk ordusunun şerefli birer üyesi olarak 2. ordu birliklerinde vatani hizmetlerini yerine getireceklerdir” diye konuştu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Tuğgeneral Güneş'in konuşmasının ardından tören geçişi yapıldı. Tören geçişi sonrası aileleriyle bir araya gelen askerler hasret giderirken, kimi asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlenlendi. İHA