Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Düşkünler evinde kalan kimsesizlerin şiddet ve tacize uğradıkları iddia edildi. Habertürk gazetesinde Yusuf Kılıç imzasıyla çıkan haberde, Ayrıca sağlık durumu iyi olmayan kimsesizlerin doktora götürülmedikleri, kurum içerisinde görevli bir hemşire tarafından tedavi edilmeye çalışıldığı belirtilirken, duyarlı vatandaşlar tarafından yapılan giyecek ve yiyecek yardımlarının da Düşkünler evinde kalanlara ulaştırılmadığı iddia edildi.

34’ü erkek, 34’ü kadın toplam 68 kimsesiz ve bakıma muhtaç kişinin kaldığı Gaziantep Düşkünler evine duyarlı vatandaşların yaptığı yardımların da, Düşkünler evinde kalanlara ulaştırılmadığı öğrenildi.

YARALILAR HASTANEYE GÖTÜRÜLMÜYOR

Bakımları aileleri tarafından yapılamayan ya da aileleri tarafından terk edilmiş, kendi yaşamlarını idame etme konusunda yetersiz olanların kaldığı Gaziantep Düşkünler evinde kalanların kendi aralarında yaptıkları kavgalarda ciddi yaralanmaların meydana geldiği iddia edilirken, kurum personelinin ise buna kayıtsız kaldığı, yaralı hastaların tedavisi için hastaneye dahi götürülmediği iddia edildi.

ŞİDDET MARUZ KALIYORLAR

Hasta ve yaralanan Düşkünler evi sakinlerinin hastaneye götürülmek yerinde, Düşkünler evinde görevli bir tek hemşire tarafından tedavi edilmeye çalışıldığı, özellikle mesai bitiminden sonra, hemşirenin kurumdan ayrıldıktan sonra hastaların kaderleriyle baş başa bırakıldıkları bildirildi. İddiaya göre, Düşkünler evinde kalan bakıma muhtaç insanların bir talepte bulundukları takdirde personel tarafından sert bir şekilde azarlandıkları, zaman zaman da şiddete maruz kaldıkları bildirildi.

TACİZ İDDİASI

İddiaya göre, Düşkünler evinde zaman zaman tacizlerin olduğu ve yapılan tüm şikayetlere rağmen kurum yöneticilerin bu şikayetlere kayıtsız kaldıkları belirtildi. Uzun zamandır Gaziantep Düşkünler evinde hayatını sürdüren A. İsimli bir kadının tecavüze uğradığı ancak bu olayın kurum yöneticileri tarafından ört bas edildiği belirtildi.

ÇAMAŞIRLAR ELDE YIKANIYOR

Gaziantep Düşkünler evinde çamaşır makinesinin bozuk olduğu ve bu nedenle çamaşırların, kurumda çalışan bakıcılar tarafından elle yıkandığı ve kuruması için de kurumun çatısına serildiği öğrenildi.

KIYAFET YARDIMLARIIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL

Duyarlı vatandaşlar tarafından Düşkünler evinde kalanların giymesi için yaptıkları kıyafetlerin de burada kalanlara dağıtılmadığı da belirtildi. Kıyafetlerin görevlilerin tarafından teslim alındıktan sonra depoya konulduğu öğrenilirken, Düşkünler evinde kalanlara dağıtılmadıkları bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR YÖNETİCİLERİ HAREKETE GEÇTİ

Düşkünler evinde meydana gelen olaylarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan bir şikayetin ardından Belediye yetkililerinin harekete geçti ve olaylarla ilgili soruşturma başlattıkları öğrenildi.