Şahinbey’de ilginç bir istifa olayı, herkesin kafasını karıştırdı. Daha önce İş-kur Müdürü iken Şahinbey’e getirilen ve Mehmet Tahmazoğlu’nun uzun süre başkan yardımcılık görevini yapan, 30 mart yerel seçiminde ise meclise 11’nci sırada seçilen İlyas Bulduk’un istifasının arkasında neler olduğu tartışılıyor.

Bulduk, 2010 yılında Türkiye İş Kurumu İl Müdürü iken, Şahinbey Belediyesi'ne başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. 2014 seçimlerinde Şahinbey Belediyesi meclisine 11. sıradan aday olan ve meclise giren Bulduk'un ani istifası dikkat çekti. Kadrosu Ankara Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda olan İlyas Bulduk'un istifasından boşalan meclis üyeliğine Bahyettin Bakır geldi. Ankara'ya müfettiş olarak gideceği öğrenilen Bulduk'un istifası kafa karıştırdı.

AİLEVİ SEBEPLER Mİ ?

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, herhangibir sıkıntının olmadığını ve Bulduk'un kendi isteğiyle istifa ettiğini söyledi. Tahmazoğlu, "Kendisi uzun yıllar Ankara'da yaşamış bir arkadaşımız. Ailevi nedenlerle Ankara'ya gitmesi gerektiğini ve memuriyetine kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Bulduk Ankara'da mütfettiş olarak görev yapacak" dedi. HABER MERKEZİ