*Esnaf eskiden broşürlerimizi okumaz atardı, artık okuyor, bizi dinliyor

*Teşviklerle iş çevresi desteklenecek. Teşvik bölgesel olarak ürün ağırlıklı verilecek

* Bugün tramvaylar şehir trafiğini alllak bullak ediyor. Tramvaylar yeraltına alınmalı

*Sorun vatandaşta değil bizlerde. Sürekli halkın arasında olmamız gerekir

*2 milyonluk şehirde kendimize motor taksak herkese yetişmemiz mümkün değil

Durum tersine döndü

CHP Gaziantep 3. Sıra Milletvekili Adayı Ali Peri, bu seçim döneminin geçmiş seçim dönemlerinden çok farklı olduğunu, daha önce kendilerinden kaçan, göz göze gelmek istemeyen esnafın bile değiştiğini, kendilerine yakın ilgi gösterdiğini söyledi. Ali Peri, "Esnaf bizi güleryüzle karşılıyor, daha önce kime oy verdiğini söylüyor, bu sefer kime oy vermeyeceğini söylüyor. Esnaf verdiğimiz broşürleri biz gittikten sonra açıp okuyor, bizi dinliyor. Bu gerçekten 7 Haziran'da çok farklı bir tablonun çıkacağının işareti. Projelerimiz o kadar ses getirdi ki, bunu beğendiklerini AK Partililer de söylüyor" dedi.

ESNAF TEZGAHIN ARKASINA SAKLANIRDI

CHP Gaziantep 3. Sıra Milletvekili Adayı Ali Peri ile seçim sürecini, saha izlenimlerini, gündemi konuştuk. Peri, bu seçim döneminin önceki seçimlere göre farklı olduğuna inanıyor.

Peri, "Bu dönem bugüne kadar yaşadığım seçimlerde görmediğim farklılık var. Daha önce insanlar kime oy verdiğini söylemez, sessiz kalırlardı. Ve daha önce örneğin CHP olarak gittiğimizde esnafın bir çoğu verdiğimiz broşürü okumadan atardı. Bu bir gerçekti. Bunu gözümüzle gördük, birebir yaşadık. 2011 seçimlerinde en son esnaf ziyaretlerimizde esnaf bizimle yüz yüze gelmemek için önümüzden kaçar, tezgahın arkasında dururdu. Gözgöze geldiğimizde de soğuk bir şekilde davranırdı" dedi.

ESNAF ARTIK BROŞÜRLERİMİZİ OKUYOR

'Önceki seçim dönemlerinde verdiğimiz broşürü biz daha kapıdan çıkmadan yok ederdi, okumazdı' diyen Peri, "Bu seçimde çok farklı bir tabloyla karşı karşıyayız. Esnaf bizi güleryüzle karşılıyor. Esnaf daha önce kime oy verdiğini söylüyor, bu sefer kime oy vermeyeceğini söylüyor. Bunlar ilk defa benim yaşadığım olay. Ve esnaf verdiğimiz broşürleri biz gittikten sonra açıp okuyor. Bunu nereden biliyorum, çünkü peşimizden birilerini tembihliyorum. Birde biz konuşurken esnaf bizi dinliyor. Bu gerçekten bu seçimde yani 7 Haziran'da Türkiye'de Gaziantep başta olmak üzere çok farklı bir tablonun çıkacağının işareti" diye konuştu.

BEN DİĞER SİYASETÇİLERDEN FARKLIYIM

Siyasi tablonun nasıl çıkacağı ile ilgili bir sorumuza ise Peri, "Ben diğer siyasetçilerden farklıyım. Onun için sandıklar açılmadan şöyle olur böyle olur diyemem. Ama çok farklı olacağını söyleyebilirim. İlk defa Türkiye'de vatandaş farklı bir tablo çizmeye hazırlanıyor. Temennimiz, bu tablo ülkemizin hayırlara gitmesine vesile olur. Temennimiz bu tabloda ülke yönetiminde insanları ön plana çıkaracak bir programla gelenlere vesile olur" dedi.

İŞ ÇEVRESİ TEŞVİKLERLE DESTEKLENECEK

Gaziantep'te insaların birinci sıkıntısının yoksulluk, ikinci sıkıntısının işsizlik, üçüncü sıkıntısının da Suriyeliler olduğunu dile getiren Peri, "Ülke genelinde 17 milyon yoksul var. Biz bu yoksullara en az ayda 720 lira para vereceğiz. Bunun yanısıra öğrenciler, hamile kadınlar için, çocuklar için ek destek primleri ar. İşsizliği önlemek içinde istihdamlar, yeni fikirler yaratılacak. Teşviklerle iş çevresi desteklenek. Teşvik bölgesel olarak ürün ağırlıklı verilecek. Kentte hangi ürün öne çıkıyorsa o ürün desteklenecek. Kentle beraber taşra ilçeleride bundan faydalanacak" dedi.

EMEKLİ TORUNUNA HARÇLIK VERECEK

Asgari ücretin 1500 lira olacağını, burada işverenlere herhangi bir yük gelmeyeceğini dile getiren Peri, "Zaten işadamı şu anda işçiye 1400-1500 lira ödüyor. Asgari ücretten devlet vergi almayacak. Asgari ücretten vergi alınmadığı zaman çalışanın eline en az 1500 lira geçecek. Bu 1500 lira istihdam olarak kentin içinde kalacak. Emeklilerin maaşı 1500 lira olacak. İki dini bayramda 1500 lira ikramiye vereceğiz. Emekli torununa harçlık verecek. Bizim örf adet ve geleneklerimiz yeniden yaşatılmış olacak. Bayramda örf adet ve gelenekler kalktı, bayramlarda herkes bir yerlere kaçmaya başladı. Bu geleneğin yeniden yaşaması için, bu rakamın verilmesi şart diyoruz" diye konuştu.

DÖNMEYEN SURİYELİ DE OLUR

CHP iktidarında Suriyelilerin kapı dışarı edilmeyeceğini, barıştan yana olduklarını dile getiren Peri şöyle konuştu:"Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş. Suriyelilerin burada yaşamak yerine kendi ülkelerine gideceklerine inanmaktayız. Kendi ülkelerinde barış sağlanırsa dönecekler. Suriye'de barışı sağlayacağımıza inanıyoruz. İktidar ve muhalif grup arasında arabuluculuk yaparak biz orada barışın sağlanacağına inanıyoruz. Orada barış sağlandığında buradakilerin bir çoğu ülkelerine dönecektir. Dönmeyen de olur. Niye olur, Türkiye Suriye'ye göre daha çağdaş, daha modern, daha gelişmiş bir ülke. Bir kısmı kalır büyük çoğunluğu gider. Suriye sorunu böylece çözülmüş olacak" dedi.

ROLLER DEĞİŞTİ

Gaziantep'te CHP'nin bu dönem farklı bir oy alacağına inandığını söyleyen Peri, "Mesele kişiler değil, mesele ortaya konan programlar. Bugüne kadar iktidar partisi programlar yapardı. Bu dönem CHP programlarla çıktı, ilk defa iktidar muhalefeti eleştirmekle gününü geçiriyor. İktidar partisi bugüne kadar ortaya bir şey koymadı. Her kesimin bu dönem oyunu alacağız" dedi.

GİRİŞİMCİLİK RUHU KÖRELTİLDİ

Gaziantep'in bir çok sorunu olduğunu, bu sorunları çözmeye hazır olduklarını anlatan Peri, "Örneğin çiftçinin sorunu var. Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğiz. Esnafın durumu içler acısı. Sanayicimize bakıyorum sıkıntılı. Başta Gaziantep olmak üzere bölgede imalat sanayinin desteklenmesi gerekir. Yan sanayi desteklenmeli. Girişimcilik ruhu köreltildi. Sanayi desteklenecek" dedi.

TRAMVAYLAR YER ALTINA ALINMALI

Tramvayların Gaziantep'e uygun olmadığını, metro yapılması gerektiğini söylediklerini belirten Peri, bugün tramvayların şehir trafiğini alllak bullak ettiğini kaydetti. Peri, "Tramvaylar yeraltına alınmalı. Okullar açılırken trafiğin en yoğun olduğu dönemlerde caddelerde sokaklarda çalışma yapılmaya başlandı, o zaman da trafik sıkışıyor" dedi.

BİZ HAZIRIZ

Bütün aday adaylarının çalıştığını ancak 2 milyonluk şehirde her yere ulaşmalarının mümkün olmadığını dile getiren Peri şöyle devam etti:"Kendimize motor taksak herkese yetişmemiz mümkün değil. Sorun siyasetçilerin seçimden seçime sokağa çıkması. Sürekli sokakta olsalar adayları görmüyoruz denilmez. Sorun vatandaşta değil bizlerde. Sürekli halkın arasında olmamız gerekir, milletle sürekli içiçe olmamız gerekir. Sorunları sürekli yerinde dinlememiz gerekir. Bundan kaynaklanan bir sıkıntı var millet haklı. Aadayların tümü çalışıyor. Biz hazırız. Türkiye'yi yönetmeye, sorunları çözmeye hazırız."

PROJELERİMİZİ AKP'LİLER DE BEĞENİYOR

CHP'nin projelerinin Gaziantep'te her kesim tarafından beğenildiğini, bu projelerin yoksulu olmayan bir Türkiye'nin, işsizi olmayan bir Türkiye'nin habercisi olan projeler olduğunu ifade eden Peri, "Projelerin ilk açıklandığı gün lojistik firmasının yetkilileri ile görüştük. Onlar bunlar hayalimizdeki projeler dediler. Yani iş alemi beğendi. Başbakan bu daha önce benim projemdi diyor. Yani beğeniyor, Ak partililer beğeniyor. Niye CHP yapıyor diye serzenişte bulunuyorlar. Ülkenin geleceğinin güzel olacağına inananlar bu projeyi gülerek gülümseyerek karşılıyorlar" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR