Gaziantep'te üretilen terlikler de yurt dışında ilgi görüyor. Her yıl ayakkabı ve terlik sektörüne ilişkin iki fuarın düzenlendiği kentte 39 yıldır faaliyet gösteren firma, ürettiği terlikleri 27 yıldır başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok bölgesine gönderiyor. Firmanın yönetim kurulu başkanı, aynı zamanda Gaziantep Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, 1978 yılında faaliyete geçirdikleri firmalarının 1990'da ihracata başladığını söyledi.

AVRUPALILAR SEVİYOR

Her yıl artan üretimlerinin yüzde 30'unu ihraç ettiklerini kaydeden Akınal, "2016 üretimimiz 10 milyon çiftti. 4 milyon 21 bin dolar ihracat yaptık. Ortadoğu'ya da gönderiyoruz, Türk Cumhuriyetlerine, Rusya'ya da ama en büyük pazarımız Avrupa. Avrupa'nın hemen hemen bütün ülkesine ihracatımız var. Yıllık 1 milyonu aşkın terliği Avrupa'ya gönderiyoruz. 4 milyon 21 bin dolarlık ihracatımızın yüzde 80'ini Avrupa ülkelerine yapıyoruz." diye konuştu.

ÇALIŞAN SAYISI 500'E ÇIKTI

Akınal, belirlenen bir modelde terlik üretimi için önce saya denen üst kısmın hazırlandığını, ardından kesilip, dikildiğini anlattı. Makineye alınan terliklerin dikildiğini ve fazlalıklarının kesildikten sonra kontrol edilip, paketlendiğini aktaran Akınal, 10 dakikada bir terlik yapıldığını söyledi. Terlik sektörünün bereketli olduğunu kaydeden Akınal, Gaziantep'in terlik üretiminde her zaman ileriye doğru gittiğini anlatarak, "İlk başladığımızda 30 kişiyle çalışıyorduk. Şu anda 500 kişiyle çalışıyoruz. Bu da ilerlemenin en büyük göstergesi. Her yıl artırarak istihdam etmeye devam ediyoruz. Üretimimizi artırmak, piyasaya yeni ürünler sunmak için her sene yeni modeller geliştiriyor, yeni makineler getiriyoruz." ifadelerini kullandı. AA