İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dünyadaki mozaik sanatçıları ve sanatseverleri kente getirmenin mutluluğunu yaşadı. Polonya'dan, ABD'den ve Brezilya'dan kente gelen sanatçılara aynı zamanda ödül verildi.

Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması"nda dereceye girenler, törenle ödüllerini aldı. Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Zeugma Mozaik Müzesi konferans salonundaki törende, amatör olarak mozaik sanatıyla ilgilendiğini belirtti. Kentteki sanatsal çalışmaların daha da artırılması gerektiğini vurgulayan Çakıroğlu, "Mozaik, şehrimizin tanıtımına büyük katkı sunuyor. Dolayısıyla bu tür organizasyonların önemini çok iyi anlamalıyız" dedi.

98 SANATÇI KATILDI

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu da dünyadaki mozaik sanatçıları ve sanatseverleri kentte bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yarışmanın, "doğal taş" ve "serbest malzeme" olmak üzere iki kategoride yapıldığını ifade eden Özuslu, "Yarışmaya 15 ülkeden 98 sanatçı kaldı. İnşallah gelecek yıllarda katılım daha da artar" diye konuştu. Özuslu, dereceye giren sanatçıların eserlerini, Gaziantep’te önümüzdeki yıllarda kurulacak olan Çağdaş Mozaik Müzesi’ne bağışladıklarını bildirdi. Özuslu, Gaziantep’in modern mozaik sanatının merkezi olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

BİRİNCİ POLONYA'DAN

Değerlendirme sonucunda, doğal taş kategorisinde Polonya'dan Lubozs Karwat birinci, Gaziantep'ten İlknur Yağmur ikinci ve Kocaeli'nden Nazmiye Nar üçüncü oldu. Serbest malzeme kategorisinde ise ABD'den Vanessa Rivera birinci, İngltere'den Angela Sanders ikinci ve Brezilya'dan Cintia Cimbaluk üçüncülüğü elde etti.

SANKO'YA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Şehrin kültürel ve tarihi değerlerine sahip çıkan Sanko Holding, ‘’Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması 2015’’ ana sponsoru olmasından dolayı teşekkür plaketi aldı.

KONUKOĞLU KUTLADI

Yarışmaya katılan tüm sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür eden ve dereceye giren eser sahiplerini kutlayan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Konukoğlu da ‘’Serbest Malzeme Kategorisinde’’ mansiyon ödüllerini kazanan, Rus sanatçı Irina Kuchmenko ile Türk sanatçı Ufuk Saraç’a ödüllerini verdi. Bu arada, ‘’Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması 2015’’in ana sponsoru olan Sanko Holding’e, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu tarafından büyük desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi sunuldu. HABER MERKEZİ