Gaziantep Göznuru Göz Hastanesi Hekimi Doç. Dr. Peykan Türkçüoğlu, Dünya çapında bir başarıya imza attı. İngiltere’de düzenlenen EURETİNA kongresindeki yarışmaya Suriyeli savaş gazisi hastanın gözünde gerçekleştirdiği başarılı bir ameliyatın videosuyla katılan Doç. Dr. Türkçüoğlu, farklı ülkelerden katılan 3 bin 200 hekim arasından 2. olurken, Retina Kongresi’ndeki yarışmada derece elde eden ilk Türk hekim ünvanını kazandı.

3 BİN ADAYIN ARASINDAN SEÇİLDİ

Avrupa’nın en büyük RETİNA kongresi, EURETİNA 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Londra’da düzenlendi. Retina hastalıkları ile ilgili tıbbi ve cerrahi tedavi seçeneklerinin tartışıldığı, Avrupa’nın en büyük RETİNA kongresi, EURETİNA Kongresi farklı ülkelerden 5000 retinal cerrahın katılımıyla gerçekleşti. Her sene olduğu gibi bu senede, kongre bünyesinde vitreo-retinal cerrahi video yarışması düzenlendi. Kongreye katılım gerçekleştiren 5000 hekimden 3200 hekim retina konusunda farklılık yaratan operasyon videolarını kongre cerrahi kuruluna sundular. Yapılan değerlendirmeler sonucu Gaziantep Göznuru Göz Hastanesi Hekimi Doç.Dr.Peykan Türkçüoğlu’nun vitreo-retinal cerrahi videosu 3 bin 200 adayın arasından 2. olmaya hak kazandı.

İLGİ ODAĞI OLDU

Kongreye Türkiye’den katılan Doç.Dr.Peykan Türkçüoğlu’nun Dünya çapındaki başarısı, kongreye katılan Türk ve yabancı hekimler tarafından takdirle karşılandı. Göznuru Göz Hastanesi’nde çalışan, bölgede daha once yapılamayan cerrahi operasyonları yapmaya başlamasıyla tanınan ve kendi alanında birçok birincilik ve başarı öyküsü olan,Doç.Dr.Peykan Türkçüoğlu, EURETİNA Kongresi ‘nde 2. olan ilk Türk hekim olarak yeni bir başarıya daha imza attı.

SAVAŞ GAZİSİNİN AMELİYAT VİDEOSUYLA KATILDI

Daha önce, 2009 yılında, Avrupa Göz Hastalıkları Board (denklik) belgesini alan aynı zamanda 1999 yılı Tıpda Uzmanlık Sınavı (TUS) 1.si olan Doç. Dr. Peykan Türkçüoğlu bu yarışmaya Suriye’li savaş gazisi hastanın gözünde gerçekleştirdiği başarılı bir ameliyatın videosunu göndererek katıldığını ifade etmiştir.Bu elemede 3 bin 200 video arasından ikinciliğe layık görüldü. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT