Irak Savaşı sırasında ve sonrasında patlayan bombalar yüzünden yaralanmış Iraklılarla ilgili "Savaş karşıtı" bir fotoğraf projesi olan ünlü fotoğraf sanatçısı Niko Guido’nun “Leave Us Alone” isimli dünyanın en büyük fotoğraf sergisi, onlarca şehir ve ülke ile aynı anda Gaziantepli fotoğraf severlerle buluşuyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Proje kapsamında, Irak Savaşı'nın başlamasının 10. yıldönümü olan 23 Mart 2013'de, Türkiye'de ve Dünyada mümkün olduğu kadar çok sergi açılıp, mümkün olduğu kadar çok yerde gösterim sunularak savaşların sivillerin hayatını nasıl etkilediği gösteriliyor. Bizde, Gaziantep Nar Bilim Kültür ve Sanat Derneği olarak bu sergi aracılığıyla "Savaşa Hayır!" demek istiyoruz.

Fotoğraf sanatçısı Niko Guido 2010 yılının Aralık ayında ve geçtiğimiz sene Ürdün’ün başkenti Amman’a giderek plastik cerrahi ameliyatları geçirmiş Iraklıların portre fotoğraflarını çekti.

Sergi konsepti uyarınca, fotoğrafı çekilen her Iraklının 5 dakikalık ses kaydı alındı. Bu kayıtta, yaralı sivil Iraklı kendisini tanıtmakta, bombadan önce nasıl bir hayatı olduğunu ve bomba sonrası hayatının nasıl değiştiğini anlatmaktadır. Yine proje kapsamında fotoğrafı çekilen her Iraklı savaş karşıtı bir tiyatro sanatçısı tarafından seslendireceklerdir.
Gaziantep Nar Bilim Kültür ve Sanat Derneği olarak sizleri 23-25 Mart 2013 tarihleri arasında sergilenecek fotoğraf sergisinin açılışına davet ediyoruz.

Açılış : 23 Mart Cumartesi
Saat : 14:00
Yer : Gaziantep Tekerekoğlu İş Merkezi Sanat Galerisi

NOT : Sergimiz 23-24-25 Mart tarihlerinde saat 14:00 ile 17:00 arası sergilenecektir."