Gaziantep Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, 65 yaş üstüne toplu taşımanın bedava yapıldığını, bundan dolayı da devletten tek kuruş para almadıklarını belirterek, "Esnafımızın dayanacak gücü kalmadı. Tek umudumuz Anayasa Mahkemesi'nde" dedi.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Tramvayın ucuz olması yetmezmiş gibi 65 yaş üstüne ulaşımın bedava olmasının esnafı mağdur ettiğini belirten Sofu Çolak, "Bizim esnaf para kazanıyormu, kazanmıyor mu kimsenin umurunda değil. Esnafın hepsi sıkıntıda. Çok değil bazılarının aracı 1 ay, bazılarının aracı 6 ay sonra bağlanır. Dünyada 65 yaş üstüne toplu taşımanın ücretsiz olduğu bir başka ülke yok. Sadece öğrenci indirimi vardır. Bizde önüne gelene serbest kart veriliyor. Hadi ücretsiz oldu diyelim o zaman devlet bunun bedelini otobüscüye, dolmuşçuya ödemelidir" diye konuştu.

ARAÇLAR BAĞLANACAK

'Bu işi artık meclis çözer' diyen Çolak, "TBMM bu konuda karar aldı. İş artık belediyelerden çıktı. Federasyonumuz bu konuyu Anayasa Mahkemesine götürdü. Ya 65 yaş üstü tekrar ücretli olacak. Ya da yine ücretsiz olup, devlet otobüscü dolmuşçuya para ödeyecek. Başka çıkar yolumuz yok. Birşeyler yapılmazsa yakında esnafımızın araçları tek tek bağlanacak, bunu hem belediyeler, hem de beleş binenler seyredecek" dedi. Meral KINACILAR