Gaziantepspor ve Beşiktaşlı futbolcular, Spor Toto Süper Lig'de oynayacakları maça, kamplarda kalan Suriyeli çocuklarla çıkacak.

UNICEF Türkiye Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantepspor'un 7 Şubat Cuma günü kendi sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak.

Kamplarda barınan Suriyeli çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri hazırlandığı belirtilen açıklamada, her iki takım futbolcuların Kamil Ocak Stadı'ndaki maça Suriyeli çocuklarla el ele çıkacağı vurgulandı.

Beşiktaş'ın sahaya "Suriyeli Çocukların Desteğinize İhtiyacı Var" pankartıyla çıkacağı kaydedilen açıklamada, "Pankartta ayrıca UNICEF'in Suriyeli çocuklar için dünya genelinde başlattığı 'Kayıp Kuşak Olmasın', 'No Lost Generation' kampanyası ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) öncülüğünde yürütülen 'Sanaİhtiyacım Var' kampanyasının hashtagları kamuoyunun dikkatine sunulacak. Seremonide ise her iki takım futbolcularına 7-8 yaş grubundaki Suriyeli ve Türk çocuklar eşlik edecek" değerlendirmesinde bulunuldu.

YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR

Açıklamada görüşlerine yer verilen UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, kulüplerin verdiği desteği anlamlı ve çok özel bulduğunu belirtti. Çalışmanın, son dönemlerde gözden kaçan bu konuya tekrar çekmek açısından da önem taşıdığını vurgulayan Abulaban, şunları kaydetti: "Suriyeli çocukların eğitimleri için yapılması gereken çok şey var. Ayrıca her iki ülke çocuklarının sahaya el ele birlikte çıkmaları mevcut dostluğun pekiştirilmesi açısından da oldukça anlamlı. Umarım önümüzdeki dönemde benzer sosyal sorumluluk projelerini daha geniş kapsamda diğer kulüplerimizle de hayata geçirebiliriz. Barcelona'nın global ölçekte UNICEF'e verdiği desteğin bir benzerinin bir Türk takımı tarafından verilmesi düşüncesi bile heyecan verici."