Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, sanayicinin kaliteli, katma değeri olan ürün üretimi için için kalifiye eleman çalıştırması gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Büyük kaleler küçük taşlarla yapılamaz. Eğer yanınızda çalıştırdığınız kişiler küçük taşlardan oluşuyorsa, büyük kale yapamazsınız” dedi.

Firmaların bulunduğu noktadan daha yukarı çıkabilmesi için teknolojik rekabette iyi olması gerektiğini kaydeden Yılmaz, sanayici ve üniversitelerin teknolojik rekabete ayak uydurmalarının zorunlu olduğunu ifade ederken, “Çünkü dünyanın gelişmiş firmaları artık üretim konusunda artık çok esnek davranıyor. Kalkıp, başka ülkelerde üretim yapabiliyorlar. Bunun nedeni maliyetin düşmesi” dedi.

TEKNOLOJİK REKABET

Dünyada acımasız bir rekabet olduğunu, firmaların rekabete ayak uydurabilmesi için teknik elemana ihtiyaç duyduklarını kaydeden Yılmaz, "Onun için niteliğini artırmak zorundayız. Belki başlangıçta evet çalışanların düzeyleri düşük olabilir. Ama buna mutlaka kendimizi adapte etmek ve belli bir düzeyi yakaladıktan sonra üniversite ve yüksekokul mezunlarına doğru gitmeniz şarttır. Mühendis çalıştırmanız şarttır. Fakültelerin ilgili alanlarından, satış departmanlarından, pazarlama bölümlerinden eleman çalıştırmanız kaçınılmazdır. İlk dönemde bu bunlar için verdiğimiz ücretler göze gelebilir. Maliyeti artırmış olabilir. Ama bedelini ödemediğiniz bir şeyin karşılığını almamız da mümkün değildir. Onun için bu teknolojik rekabete biz şarttır diyoruz."diye konuştu. HABER MERKEZİ