Suriye’deki zorunlu göçü durdurmak için Suriyeli muhalifler tarafından Gaziantep’te “Zorunlu göçe hayır” konferansı düzenlendi. Konferansa aktivist Halid Ebu Salah ve Suriye’nin uzaya çıkan ilk ve tek astronotu olarak da bilinen Tuğgeneral Muhammed Faris konuşmacı olarak katıldı. Konferansta Suriye’de yaşanan zorunlu göçe dünyanın sessiz kaldığı belirtildi.

Halid Ebu Salah, uluslararası toplumun Suriye’de yaşanan zorunlu göç olayına sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. Halid Ebu Salah, “Yaşanan bu zorunlu göçün durdurulması gerekiyor. Bu konuda BM ile uluslararası topluma büyük görevler düşmektedir. Uluslararası toplum susarak Esed rejiminin zorunlu göç politikasına destek veriyor. Esed rejimi, insanlara ya aç kalacaksınız ya da doğup büyüdüğünüz toprakları terk etmek zorunda kalacaksınız diyerek halkı zorunlu göçle baş başa bırakırken uluslararası toplum da sessiz kalarak bu suça ortak oluyor” dedi.

REJİM KENDİ HALKINI ÖLDÜRÜYOR

Tuğgeneral Muhammed Faris ise Esed rejiminin, uluslararası hukukun yasakladığı silahlarla kendi halkını öldürdüğünü söyledi.

Faris, “Suriye halkı kontrolsüz bir şekilde uluslar arası kamuoyu tarafından yasaklanan silahlar kullanılarak öldürülüyor. Rejim, her türlü silahı kullanarak insanları göç etmek mecburiyetinde bıraktı” diye konuştu. İHA