Gaziantep Valiliği tarafından yürütülmekte olan “Eğitime Bir Tuğla da Sen Koy Kampanyası” kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yapımı üstlenilen ve iç donanım ve tefrişatıyla Türkiye’de örnek olacak olan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ticaret Meslek Lisesi inşaatında incelemeler gerçekleştiren Gaziantep Valisi Erdal Ata yetkililerden bilgi aldı.

OKULU GEZDİLER

Okul inşaatında Vali Ata ile birlikte GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsun Altunkaya, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Mehmet Teymur, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve yönetim kurulundan oluşan bir heyette incelemeler yaptı. Yapımına büyük bir hızla devam edilen ve 2014/2015 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başlayacak olan okul inşaatını beğenen Vali Ata çalışanları tebrik ederek okulların inşaatında gösterilen hassasiyetin önemli olduğunu ifade etti.

VALİ KUTLADI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Meslek Lisesi’nden mezun olacak öğrencilerin özelikle sanayici ve iş adamları için olduğu kadar ihracatçılar içinde büyük önem taşıyacağını ifade eden Gaziantep Valisi Erdal Ata GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve başkanlar kurulunu kutladı.

TÜRKİYE'YE MODEL OLACAK

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ticaret Meslek Lisesinin Milli Eğitim Bakanlığının tip projeleri dışında bir proje olduğunu ifade eden Başkan Çıkmaz okulun Türkiye’de model olacağını ifade etti. Çıkmaz, “GAİB tarafından yapımı gerçekleştirilmekte olan ve sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin sayılı eğitim kurumlarından birisi olmaya aday Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Ticaret Meslek Lisesi inşaatında sona doğru geliyoruz. Laboratuvarlarla birlikte toplam 75 derslik, 1 konferans salonu ve çok amaçlı salonlar, yemekhaneler, değişik ölçülerde toplantı salonları yanında okulun tamamı bizim tarafımızdan tefriş edilecektir" dedi.

FEDAKARLIKTAN KAÇINMIYORLAR

"Modern eğitim teknolojisine dayalı cihazlarla donatılacak olan okulumuzun iç tefrişatı da özel olarak tasarlanmış binanın yapısına uygun dekorasyonu ile gerçekten dünya standartlarında bir kurum olacaktır" diyen Çıkmaz, " Gerek bina inşaatında gerekse teknik donanımında hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Okulumuz tamamlanıp hizmete açıldığında bir yeni yapılacak okullar içinde örnek bir plan oluşturacaktır. Kullanılan plan ve proje tamamen okulun işlevine uygun olarak özel olarak yaptırılmıştır” şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT