Dünyanın önde gelen kimya şirketlerinden Dow Kimya Gaziantep Dedeman Otel'de müşterileri ile bir araya geldi. DOW Kimya Sanayi Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, Gaziantep'te bölgeye yönelik hedeflerini anlattı. Necipoğlu, "Hedefimiz, Dow inavasyonlarını başta Gaziantep olmak üzere Adana, Hatay, Kayseri ve Mersin'in girişimci ruhuylada buluşturmak" dedi.

Gaziantep'te düzenlenen "Dow 2014- Türkiye Güney Bölgesi Müşteri Semineri ile bölgeye ilişkin projlerini ve Paketleme ve Özel Plastikler iş koluna dair ürün ve inavasyon çözümlerini anlatan firma yetkilileri seminerde Türkiye'de gerçekleştirecekleri yeni proje ve hedeflerini de aktardı. DOW'un müşteri seminerine DOW Paketleme ve Özel Plastikler Doğu Avrupa Satış Drektörü Dragan Visekruna ile Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu katıldı.

"GAZİANTEP DOW İÇİN EN ÖNEMLİ KAPI OLACAK "

Seminerde konuşan DOW Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, Gaziantep'in son yıllarda başta ticaret hayatı ve ekonomi olmak üzere hemen her alan önemli bir gelişme kaydettiğini vurgulayarak şunları söyledi:"Hedefimiz, Dow inavasyonlarını başta Gaziantep olmak üzere Adana, Hatay, Kayseri ve Mersin'in girişimci ruhuylada buluşturmak. Bölgedeki girişimci ruh, üretkenlik ve yüksek ticari kabiliyet, Gaziantep'i Dow' un bölgeye yönelik hedefleri açısından cazip kılıyor. Dow olarak bölgeyi, başta paketleme ve ambalaj sektöründeki özel plastikler olmak üzere birçok alanda, inavasyonla ulaştığımız ürün ve çözümlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Gaziantep, Dow'un inavasyon ve çözümlerini bölgeye ve Türkiye'nin yakın komşularına ulaştırmak için en önemli kapısı olacak."

"TÜRKİYE'DEKİ BAŞARI GRAFİĞİMİZİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ"

DOW Paketleme ve Özel Plastikler Doğu Avrupa Satış Drektörü Dragan Visekruna da konuşmasında,"Türkiye, son yıllarda birçok alanda olduğu gibi ekonomik olarak da hızla gelişen bir pazar ve buna paralel ürün çeşitliliğide haliyle artıyor. DOW olarak, teknoloji ve inavasyon gücümüzün yansıması olan paketleme ve özel plastik ürünlerimizin satışına ilişkin Türkiye'deki başarı grafiğimizi yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi.

Türkiye’de 1971 yılından bu yana faaliyet gösteren Dow Türkiye Kimya Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. (Dow Türkiye), yaptığı yatırımlar ile Dilovası’ndaki 4 üretim tesisinde, STYROFOAM™, boya, poliüretan ve plastik katkı maddeleri üretiyor. DOW, Türkiye'deki müşterilerine: otomotiv, ambalaj, bina ve inşaat, mobilya, tel, kablo, dayanıklı ev aletleri, su, proses çözümleri , tarımsal ürünler gibi çok geniş sektörlere çeşitli plastik ve kimyasallar sunuyor. Haluk ŞAHİN