23 Nisan Çocuk Bayramı için Gaziantep’e gelen 35 ülkenin çocuklarına seslenerek, Sahan Restoranda kentin yöresel yemeklerini tadına bakarken hayran kaldıkları tarihi mekanda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından 23 Nisan Çocuk Bayramı için Gaziantep’e gelen 35 ülkenin çocuklarına Sahan Restoranda akşam yemeği verdi. Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki en büyük tesise sahip olan ve aynı anda 2 bin kişiye yemek servisi yapabilme özelliğini taşıyan Sahan Restoran farklı coğrafyalardan gelen rengarenk çocukları ağırlarken çocuklar bu tarihi yapıya adeta hayran kaldı.

YÖRESEL YEMEK HAYRANLIĞI

Sahan Restoran işletmecisi Mehmet Polat, dünyanın dört bir yanından gelen çocuklara Gaziantep’in en özel yemeklerini ikram ettiklerini belirterek, “Gaziantep Valiliği tarafından düzenlenen 23 Nisan etikliğine gelen bin 700 misafirimizi ağırladık. Sahan Restoran olarak büyük organizasyonlara her zaman açığız ve bundan sonrada bu tür organizasyonları başarılı bir şekilde atlatacağımızı düşünüyorum. Akşam yemeğinde konuğumuz olan çocuklarımıza yöresel Gaziantep yemeklerini sunduk damak tatlarına lezzet gelsin diye. Menüde dünya mutfağından değil de özellikle Gaziantep’in yöresel yemeklerimizden ikram ettik. Menüde Tandır, Antep peynirli börek ve yine meşhur fıstıklı kadayıfımız vardı” dedi.

VALİ'DEN TEŞEKKÜR

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise TRT’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk şenliklerinin ilk gününde çocukları tarihi Sahan Restoranda ağırladıklarını belirterek, “Şuanda Gaziantep’te 35 ülkeden öğrenci grupları, öğretmenleri ve basın mensupları var. Onlarla bir aradayız ve yemekteyiz. Bu etkinliği Gaziantep’te düzenleyen TRT’ ekibine ve Gaziantepli hemşerilerimizin sıcak yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOCUKLARLA BAŞKA GÜZEL

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep’in 23 Nisan çocukları ile başka güzel olduğunu belirterek, “Bütün dünyadan çocuklarımızın bura da olduğu şenliğin bayram havasına oluştuğu bir hava yaşadık. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada yaşanan dostluklar daimi olacak ve yarınlara çok güzel bir dünyanın inşaatını yapmış olacağız. Çünkü ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımızın bugün buraya gelerek bu güzelliği yaşaması, dostluklar edinmesi yarınlar adına, insanlık adına, barış adına çok güzel. Bugün güzel tohumlar atılıyor ve bu tohum çok güzel bir fidana daha sonra ise ormana dönüşecek. Ben şimdiden çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk bayramlarını kutluyorum” diye konuştu. İHA

FOTO: