TRT tarafından bu yıl 36.'sı düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Gaziantep’e gelen dünyanın değişik ülkelerinden çocuklar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette, TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu, TRT Çocuk Kanalı Koordinatörü Bekir Yıldızcı, 36 ülkeden gelen çocuklar ve yetkililer yer aldılar.
Ülkelerine ait yöresel kıyafetleri ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nu dolduran çocukları Türkiye’de ve Gaziantep’te görmekten duydukları mutluluğu dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri olduğunu belirtti.
Başkan Şahin, “Gaziantep binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bir barış, kardeşlik ve hoşgörü şehridir. Aynı zamanda kuşatan ve kucaklayan bir şehirdir. Bu yüzden birçok medeniyet ve uygarlık en zengin dönemlerini bu topraklarda yaşamıştır. Bu coğrafyada, Hititlerden Selçuklulara uzanan derin bir zenginliğin izlerini görmek mümkündür” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan'ı, milli meclisin kuruluşunun ve milli iradenin tecellisinin önemine bağlı olarak dünya çocuklarına ulusal bir bayram olarak armağan ettiğini vurgulayan Şahin, “Bu dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayramdır. Sizler bizim dünümüz, bugünümüz, yarınımız ve geleceğimizsiniz. Sizler bizim istikbalimizsiniz. Bizler dünyaya çocuklarımızın gözleri ile bakabildiğimiz sürece onlara yaşanabilir bir dünya emanet edebileceğiz. Çocuklarımızı yarınlara taşımak bizim en asli görevimizdir. Nasıl bir dünya kurmak istediğinizi anlamak için sizin gözünüzden bakmak çok önemlidir. Bugün dünyanın birçok rengini, izlerini burada görmek, bir araya getirmek bize gelecek adına umut vermekte ve gelecek adına heyecanlandırmaktadır” diye konuştu.