Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Dülük Antik Kenti'ni, Mitra tapınağının olduğu yer, buranın karşısındaki Dülük tepesi ya da "Dülük Baba" ismiyle bilinen kutsal alan ve Keber tepesinden oluşan bir bütün şeklinde görmek gerektiğini söyledi.

SOSYAL HAYATLA İÇ İÇE

Kazılarda, antik kentteki tapınakta Hititlerin baş tanrılarından biri olarak da bilinen Teşup tanrısına inançları gereği boğaları kurban edildiğinin ortaya çıkarıldığını belirten Aykanat, boğa öldürme figürünün tapınaktaki duvarlardan birine kabartma olarak işlendiğini söyledi.

GÖRÜLMEYE DEĞER BİR ALAN

Vali Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin koordinatörlüğünde yürütülen "Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" kampanyasını hatırlatan Aykanat, "Buraları son dönemlerde turist sayısındaki azalmaları da göz önünde bulundurarak 'Şu Anda Gaziantep'e Gitme Zamanı' kampanyası çerçevesinde de değerlendiriyoruz. Tüm ören yerlerimiz görülmeye değer yerler. En eski yerler ve oraya gittiğinizde tarihle turizmi rahatlıkla görebilirsiniz. Hele hele kültür turizmi açısından şu son dönemlerde Gaziantep gerçekten önemli diye düşünüyoruz. Ülkemizdeki ve yurt dışındaki insanların buraya gelip Gaziantep'te gerek tarihi doku, gerekse ören yerlerimizdeki bu güzel alanları görmesini istiyoruz." diye konuştu. AA