Öğleden sonra işyerleri kepenk kapattı. Okullar boşaltıldı, Bankalar çalışmadı. Yollar polis tarafından kapatıldı. Bazı kişiler gözaltına alındı.

GAZİANTEP’te, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto edenlerle kaşıt görüşlüler arasındaki önceki akşam tüfek ve tabancaların kullanıldığı çatışmada 4 kişi hayatını kaybetmes i ve 3’ü polis 20 kişi de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda hayatlarını kaybedenler toprağa verildi. Ancak şehirde gerginlik gün boyu devam etti. Özellikle Karşıyaka ve Cindere bölgesinde bankalar ve birçok dükkan kepenklerini açmazken, polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, kentteki eylemlere katılan 23 kişinin gözaltına alındığını ve adliyeye sevk edilen 5 kişinin tutuklandığını 20 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı. Ata, toplumu infiale sürükleyen yaklaşımlar içinde olanların cezalandırılacağını söyledi.

Kentte Kurban Bayramı’nın son günü olan geçen Salı günü Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce mahallelerinde başlayan ve birçok noktaya yayılarak devam eden IŞİD’e yönelik protesto gösterilerinde, çöp konteynerlerini devirip lastik yakarak yollara barikat kurup araç, iş yerleri ve kamu binalarını zarar veren göstericiler, dağılmalarını isteyen polislere de taş, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Güvenlik güçlerinin biber gazlı ve basınçlı sulu müdahalesiyle dağıtılan gruplar, her gece aynı eylemleri benzer şekilde sürdürdü.

TÜRK BAYRAĞI SÖKÜLDÜ

Olaylarda Vatan Mahallesi’nde bulunan Türk Telekom Santrali’nin bahçesinde bulunan direkteki dev Türk bayrağı da indirilerek yerine Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı asıldı. Öcalan fotoğrafı, polis ve itfaiyenin çalışmasının ardından sökülerek yerine yeniden Türk bayrağı asıldı.

KOBANİ İÇİN TOPLANAN YARDIMLAR YANDI

Gerginliğin tırmandığı kentte Merkez Şahinbey ve Şehitkamil DBP İlçe Başkanlıkları da ateşe verildi. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Kobani’ye gönderilmek üzere toplanan ve parti binasında bulunan gıda ve giyeceklerin de yandığı öğrenildi.

KENT TEMİZLENDİ

4 kişinin ölümü, 3’ü polis 20 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından Büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait temizlik görevlileri, çatışma ve eylemlerin gerçekleştirildiği bölgelerde temizlik çalışması yaptı. Esnaf da eylemlerde iş yerlerinin kırılan camlarını değiştirdi. Bir çok araç ve iş yerinin zarar gördüğü kentteki bazı dükkanlarda kurşun izleri görüldü. Kentte olası gösteri ve eylemler nedeniyle güvenlik önlemleri arttırıldı. DHA