CHP genel merkezinin Gaziantep'teki kaosa son veren hamlesi dün resmiyet kazandı. İl başkanlığı görevine atanan Sait Köse, hedeflerinin genel seçimlerde kentten seçilecek 12 milletvekilliğinin tamamını kazanmak olduğunu söyledi. Yaptığı konuşmalarla CHP olarak gelecek adına umut veren Sait Köse'nin mesajları dikkat çekti.

Eski il başkanı Mehmet Gökdağ şehir dışında olduğu için görevi Başkan Yardımcısı Miktat Yıldırım'dan devir alırken konuşan Sait Köse, "Siyasete paraşütle inmedim, sorgulamaya ve yorumlamaya başladığım günden bu yana Sol ve Sosyal Demokrasiyle insana hizmeti ilke edindiğim bir kültürden geldim. Düşüncemi her platformda savundum. 1998 yılından bu yana zaman zaman Partim ne zaman göreve marş dediyse koştum" dedi.

DÜĞÜN GÜNÜMÜZ

Sait Köse 'Düğünümüze hoş geldiniz' diyerek başladığı konuşmasında, "Aramızda bedenen olmayan, Berkin Elvan'lara, Deniz Gezmiş'lere, bu ülkenin her karış toprağında barış, kardeşlik, birlik, beraberlik mücadelesi verenlere, Partimizin Cumhuriyetçi, Halkçı, Milliyetçi, Laik, Devletçi, Devrimci ilkelerinin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına selam ve Allah'tan Rahmet olsun. Ben, sen ayırımı yapanlara,emeğe saygısı olmayanlara, insanın yalnız yüzüne gülen kalleşlere, yalancıya, hırsıza, uğursuza, talancıya, rantçıya yuh olsun" dedi.

22 yıldan bu yana ülkemizin, yöremizin toprağını, bitkisini, hayvanını korumak için Sürdürülebilir gelecek için TEMA Vakfı'nda ve başta Atatürk'çü Düşünce Derneği olmak üzere bir çok Sivil Toplum Kuruluşunda ilke ve değerlerimizin korunması mücadelesinde bulunduğunu söyleyen Sait Köse, " Siyasete paraşütle inmedim, sorgulamaya ve yorumlamaya başladığım günden bu yana Sol ve Sosyal Demokrasiyle insana hizmeti ilke edindiğim bir kültürden geldim. Düşüncemi her platformda savundum. 1998 yılından bu yana zaman zaman Partim ne zaman göreve marş dediyse koştum" dedi.

ÖRGÜTÜMÜZLE GÜÇLÜYÜZ

İl Başkanlığı görevini kabullendiği günden bu güne kadar da yoğun bir mesai ile birlik beraberlik ruhu ile çalışacağı üretken, kucaklayıcı, CHP siyasetini anlatacak bir Yönetim Kurulu oluşturmak için çalıştığını anlatan Köse, "Partiye kayıtlı tüm üyelerle, halkımızın bireyleri gönüldaşlarımızla, Cumhuriyet Halk Partisinin hepimize lazım İlkeleri etrafında bir orman gibi kardeşçesine toplanma günü gelmiştir.

Ben ve İlçe Başkanlarımız, İl, İlçe Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım adına sizlerin huzurunda söz veriyorum, Partimizin başarısı için el birliği ile gücümüzün üstünde çalışacağız. Parti içi aile söylemlerimizin, sorgulamalarımızın bizi daha ileriye götürme, Gaziantep'te 12 Milletvekili, 9 Belediye Başkanı çıkarma sevdası olduğunu biliyorum. Başarının ben değil, biz demeyle gerçekleşeceğini hepimiz biliyoruz. Disiplinsiz, Örgütsüz bir toplum olmadığımızı herkes biliyor. Herkes gibi bizde buna dikkat ve riayet edeceğiz.

Genel Merkezi ile, Genel Başkanı ile ama daha önemlisi Sizlerle güçlüyüz. Örgütümüzle güçlüyüz. Örgütümüzü oluşturan Sizlerin iradesini yok sayma pahasına yapılacak her türlü uygunsuzluğa karşı, taraf olmadan, her kese eşit mesafede, tüzüğümüzün kuralları çerçevesinde, ilkelerimiz, ideallerimiz için, Cumhuriyet Halk Partisinin Halkın partisi olduğu düşüncesi ile çalışacağız" şeklinde konuştu.

'Adaylarımızın henüz tam netleşmediği, ancak kim olursa olsun Parti İlkeleri doğrultusunda Politikalarımızın yılmaz savunucusu olacaklarından, kısır çekişme içinde olmayacaklarından, tüzüğe, örgüt iradesine saygılı olacaklarından eminim' diyen Köse, "Bu prensipler dışında olanlarla mücadelede en önde gideceğimizden emin olabilirsiniz. Biz bize yakışanı, insana yakışanı, ortak akıl etrafında birleştirici olmayı ilke edindik. Partimizin Siyasi düşüncesini geniş halk kitlelerine, bize kızan, küsen seçmenlere iletmeye, onlardan destek istemeye sahaya ineceğiz" diye konuştu. Toplantıda, yeni yönetim tek tek kendini tanıtarak CHP'ye hizmet edeceklerine söz verdiler.

Haluk ŞAHİN