Gaziantep'li firmalar Dubai Gulfood 2016 Fuarında gövde gösterisi yaptı. Çok sayıda firmanın katıldığı fuarı Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'de ziyaret etti. MBTG standında makarna ve bulgur ikram eden Vali Yerlikaya ve Başkan Şahin yabancı katılımcıların ilgi odağı oldular.

ALTUNKAYA EVSAHİPLİĞİ YAPTI

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya’nın ev sahipliğinde Dubai’de düzenlenen Dubai Gulfood 2016’nın açılışına katılan Yerlikaya, Şahin ve beraberlerindeki heyet fuar alanında yer alan Gaziantep’in markalarının yer aldığı stantlarda incelemeler yaparak ihracatçılara moral verdiler. Bir anda karşılarında Yerlikaya ve Şahin’i gören ihracatçılar şaşkınlıklarını gizleyemezken ziyaretlerden dolayı memnuiyetlerini dile getirdiler.

YERLİKAYA: ÖNEMLİ BİR PAZAR

Dubai Gulfood 2016 Gıda Fuarı ziyareti sırasında Gazianteplilerin ihracatta elde ettiği başarıların sırrını yakından gözlemlediğini ifade eden Yerlikaya, "ziyaretlerimiz sırasında gördük ki dünyada ki bütün gıda ihracatçıları arasında Gaziantepli ihracatçılarımız da oldukça iddialılar. 2016 yılı ve bundan sonraki dönemle ilgili hedeflerini, heyecanlarını bizzat fuarda, stantlarında onların gözlerinde görme fırsatı yakaladık. Gaziantep Türkiye gıda ihracatında gerçekten çok önemli bir yere sahip. Bu yere yıllardan beri çok çalışarak hak ederek geliyor. Bu noktada da dünyanın önemli fuarlarından birisi olan Dubai’de ve diğer fuarlarda daha ağrasif bir tutum izlememiz gerekiyor. Dolayısıyla bizim Türkiye’den 146 şirket, Gaziantep’ten de 19 şirketin katıldığını gördük" dedi.

ŞAHİN: GAZİANTEP'İN BAŞARISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de yaptığı değerlendirmede “Özellikle bazı sektörlerin nabzı bazı fuarlarda atıyor. Gıdaya dayalı sanayi Gaziantep sanayisi için çok önemli. Bu alanda Türkiye’nin en iyilerinden bir tanesiyiz çünkü biz ne kadar sanayi toplumuysak o kadar da tarım toplumuyuz. Tarıma dayalı sanayiyi de her geçen gün geliştirmemiz gerekiyor. Buradan baktığımız zaman özellikle sanayi alt yapısını bu sektörde kuvvetlendirmemiz ve çeşitliliği arttırmamız Pazar payını arttırmamız gerekiyor" diye konuştu.

TİRYAKİ AGRO'YA BÜYÜK İLGİ

Tiryaki Agro, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen 21. Gulfood 2016 Fuarında açtığı stant yoğun ilgi gördü. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen konukların ağırlandığı Tiryaki Agro standını, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de ziyaret etti. Tiryaki Agro Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Tiryaki Agro CEO’su Süleyman Tiryakioğlu tarafından karşılanan Gaziantep heyetine, Tiryaki Gıda’nın faaliyet alanları hakkında bilgiler verildi. Vali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'in böylesi önemli bir organizasyona 154 firmayla katılım göstermesinin mutluluk verici olduğunu dile getirerek, fuarın bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

OBA İŞ BAĞLANTILARI YAPTI

OBA Makarna, her yıl 4 bini aşkın katılımcısı ve 90 binin üstünde ziyaretçisiyle küresel gıda endüstrisi için büyük önem taşıyan Dubai Gulfood Gıda Fuarı’na katıldı. Dünyanın 80 ülkesinde faaliyet gösteren OBA Makarna’nın CEO’su Alpaslan Özgüçlü, Dubai Gulfood Gıda Fuarı’nın birçok ülke ve firmanın yıllık stratejisinin belirlemesinde büyük rol oynadığının altını çizdi.

FİRMALARA YOĞUN İLGİ

Dubai Gulfood 2016 Gıda Fuarı'nda firmalara yoğun ilgi gösterildi. Fuara katılan Mutlu Makarna, Unat Yağları, Beşler Nişaşta, Belkıs yağları, Niano çikolata,, Banetti Makarna, Mahmood, Fresh, Banetti, Tat Makarna, Doğa Makarna, Kadooğlu Yağları'nın standları fuara katılan turistler tarafından büyük ilgi gördü. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT