Türkiye’de her yıl Eylül ayında kutlanan Ahilik haftası, seçimlerden dolayı bu yıl Mayıs ayında kutlandı. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Demokrasi Meydanı’nda organize edilen programda katılım oldukça azdı. GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, pek çok kurum ve kuruluşu davet ettikleri halde törene katılmadıklarını söyledi.

Küsbeoğlu, ‘’Buranın bugün şölen alanına dönmesi gerekiyordu. Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar odası, Ticaret ve Sanayi odası, Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Başkanlığı, Spor il müdürlüğü, inanın burada Gaziantep’in tamamının olması gerekiyordu. Bu saydıklarımın içinde katılmayanlar var. Biz bu ilgisizliği hak etmiyoruz” dedi. Ömer Küsbeoğlu daha sonra konuşmasında Ahilik geleneğinin, Anadolu’da birliği, refahı ve toplum düzenini sağlayan halkın maddi ve manevi ihtiyaçlarına cevap veren bir sistem olduğunu söyledi.

DUA ETTİLER

Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre Tansü ise Ahilik teşkilatının tarihteki önemine ilişkin bilgiler verdi. Konuşmaların ardından “şed kuşanma” töreni ve “kalfa duası” yapıldı. GESOB tarafından oluşturulan stantların gezilmesiyle devam eden programda katılımcılara ahilik pilavı ve yöresel yemeklerden ikram edildi.

HABER MERKEZİ