Tam 50 yıldır çeşitli isimlerle sağlık hizmeti veren Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, tel tel dökülmeye başladı. Hasta ve yakınlarının sıkıntılar çektiği hastanede sorunlar da büyük. Gerek fiziki koşulları, gerekse de odaların bakımsızlığı, hasta ve yakınlarını çileden çıkarıyor. Hastaneye gelen vatandaşlar, “Ayakta durması bile hata, Dünya’da böyle bir hastane yok, hastane ortasından yol mu geçer? Tamamen yakışıksız” yorumunu yaptı.

Hoş olmayan fiziki yapısı ile görenleri şaşkına çeviren hastanenin bu halinin Gaziantep’e hiç yakışmadığı anlatan vatandaşlar, bu duruma biran önce el atılması gerektiğini savundu.

Hastanenin acil kısmında hastasını bekleyen hasta yakınlarına hastanenin halini sorduk, bir dokunduk, bin ah işittik. İşte görüşler

ÖZDEMİR: BÖYLE BİR HASTANE YOK

“Bu hastanenin ayakta durması en büyük hatadır. Dünya’da böyle bir hastane düzeni görülmemiştir. Yok böyle bir hastane, darmadağınık yapısıyla yıllardır halka nasıl hizmet vermiş anlamakta zorlanıyorum. Gidin sağlık hizmeti sunan hastane parsonellerine, hizmet alan hastalara ve hasta yakınlarına sorun. 1963 yılından bu yana halka hizmet veren hastane, artık hizmet veremez noktaya gelmiştir, birileri dur demelidir, yetkililer bu durumu göremiyor mu? Bu hastaneyi yeniliyor musunuz, yeniden mi yapıyorsunuz biz bilmeyiz, ama mutlaka bir çare bulun” dedi.

YILMAZ: YOL GEÇER Mİ?

“Hastanenin ortasından yol mu geçer?” diyen Abdullah Yılmaz ise, şunları aktardı: “Böyle bir şekilde hastane olmaz, Kadın doğum birimi yıkılacaktı, hala yıkılacak, neler oluyor biz bilmiyoruz. Bölgenin lokomotifi Gaziantep, sağlık alanında çok başarılı değil, bu alanda çok geride kaldı.”

GÜNGÖR: TOPARLANMASI GEREK

Mahmut Güngör, fiziki yapısı sıkıntılı olan hastanedeki her birimin bir tarafa dağıldığını belirterek, en kısa zamanda hastanenin toparlanması gerektiğini vurguladı.

SAYMAN: HERGÜN KÖTÜYE GİDİYOR

Sait Sayman, Suriyelilerin kente gelmesiyle hastanenin iş yükünün ağırlaştığını bildirerek, artık hastanenin ihtiyacı karşılayamaz duruma geldiğini, durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini anlattı.

YOĞUN: OTOPARK SIKINTISI DA VAR

İbrahim Yoğun da Gaziantep’in hastaneler şehri olması gerektiğini söyleyerek, hergün binlerce insana sağlık hizmeti sunan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki otopark sıkıntısına işaret etti.

SALMAN ERDINE