Gaziantep’te faaliyet yürüten down sendromlu Umut Penceresi Derneği bünyesinde barındırdığı ve Genç TÜMSİAD Fiziksel Engelliler Vakfı’nın destek verdiği 15 down sendromlu çocuklar aileleriyle birlikte moral bulmak ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Dülük Baba piknik alanına gelerek yürüyüş yaptılar. Yürüyüşün ardından egzersiz çalışmalar yapan down sendromlu çocuklara aileler ve alana gelen bir çok kişi de eşlik etti.

Yaptıkları etkinlikle ilgili bilgi veren down sendromlu Umut Penceresi Derneği Başkanı Bengü Aslanpay, ''12 yaşında down sendromlu kardeşim var. Bende bundan esinlenerek böyle bir dernek açamaya karar verdim'' ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızla birlikte yaşaşın istiyorum”

Daha önce çok aktivite olduğunu ve aktivitelerin daha çok olacağını vurgulayan Aslanpay, ”Benim amacım Gaziantep'te onlar için yaşanılabilir bir şehir yapmak.En önemlisi burada bulunan bütün ailelerin desteği onlar olmadan hiçbir şey yapamazdım. Çocuklarımızla birlikte yaşaşın istiyorum. Down sendromlu ailelerimizin çoğu zaman söylediği aslında çok göz önüne batan bir rahatsızlık yada engel değildir. Sadece onların tek bir farkı var artı birleri daha fazlar bir şeyleri yok. Hepsi çok zeki, neler yapmalarını gerektiğini çok iyi biliyorlar. Bu konuda herkesten destek bekliyorum. İnşallah ilerleyen günlerde daha farklı programlarımız da olacak.Ailelerimizin bilinçlendirilmesi için çocuklarımızın burada rahat yaşaması için herkesin de geldiği için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Onlar bizim çocuklarımız””

Etkinlikte konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ise ”Farkındalığı oluşturmak birlikte yaşama kültürünü yaymak. Nasıl ki bir ağacın meyvesini görmek istiyorsanız. Önce o ağacın bakımını yapacaksınız. Downlarımız bizden ayrı değiller onlar bizim çocuklarımız ve onlarla yaşama kültürüne alışmamız lazım. Biz belediye olarak buralara dokunmak istiyoruz ve dokunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.