Dönercilerin ciğer kebapçılarının satışlarına çok olumsuz etki ettiğini ve haksız rekabet oluşturduğunu belirten Gül, "Boşalan her dükkan dönerci oluyor. Dönerciler ciğercileri bitirdi. Bunlara bir düzen getirilmesi lazım" dedi.

CİĞERCİLER DÖNERCİLERLE REKABET EDEMİYOR

Gaziantep'te dönerci esnafının aşırı fazla olmasından dert yanan Gül, "Gastronomi kentini dönerciler taladı" dedi. "3-4 liraya döner satıyorlar. Birinci sınıf bir ciğer dürümü 12, ikinci sınıf ciğer dürümü 10 lira. 3-4 liraya döner satan kişiyle 10 liraya ciğer satan kişi nasıl rekabet etsin? Edemiyor" diyen Gül, ciğer kebapçılarının dönercilerle haksız rekabette olduğunu söyledi.

GASTRONOMİ KENTİ CİĞERLE DEĞİL DÖNERLE ANILIYOR

Gaziantep'i diğer illerle kıyaslayan ve "Diğer illerde çok fazla dönerci olabilir ama gastronomi kentinde bunların sayısının bu kadar fazla olması hoş değil" diyen Gül, " Boşalan her dükkan dönerci oluyor. Dönerciler ciğercileri bitirdi. Bunlara bir düzen getirilmesi lazım. Aksi halde Gaziantep ciğeriyle değil döneriyle anılıyor" diye konuştu.

DÖNERCİ SAYISINI ÇOĞALTMAMAK GEREKİYOR

Kentte yöresel yemek dükkanlarının artması gerektiğinin altını çizerek nohut dürümü örneğini de vermeden geçmeyen Gül şöyle devam etti; "Nohut dürümü dükkanı sayıları artabilir. Çünkü Gaziantep'e özgü bir yemektir ve olmalıdır. Yöresel yemekler dükkan sayılarının artması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı bazı yerlerde ve Öğretmenevi'nde Gaziantep'in kazan yemekleri var ama esnaflara baktığınız zaman hiçbiri yöresel yemek yapma kaygısında değil. Herkes dönerci oldu. Ancak dönercilik olmaz. Dönercileri bu kadar çoğaltmamak gerekiyor." NARİN DEMİRCİ