Londra'da yapılan bir araştırma; dondurma yemenin mutlulukla yakın bir ilişkisi olduğunu gösteriyor. Araştırmada; dondurma yedikten sonra kişinin beynindeki keyif alanları üzerinde hareketlenmelerin olduğu görülmüş

Yaz günlerinde daha fazla tercih edilen dondurma, çocuklar başta olmak üzere birçok kişinin zevkle yediği bir süt ürünü. Beslenme uzmanı gözüyle baktığımda; dondurmanın, şerbetli ve hamur içeren tatlılara oranla, kalori değeri bakımından çok daha masum olduğunu açıkça söylemeliyim. Karbonhidrat, protein, A, E, D ve B vitaminler grubunu içeren, aynı zamanda potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir gibi mineraller bakımından zengin olan dondurmanın sağlık üzerinde birçok faydası olduğu da gözlemlenmiş.

DAHA AZ KALORİLİ

Herhangi bir çeşit küçük bir kase dondurmanın besin değerini ve enerji içeriğini başka tatlılar ile karşılaştıracak olursak; dondurma bir dilim kekten yüzde 10, dört tane küçük şerbetli hamur tatlısından yüzde 20 daha az kalori içerir. İsveç'te yapılan bir araştırmada; zayıflama döneminde günde en az bir porsiyon süt ürünü yiyen kadınlar, yemeyen kadınlarla karşılaştırılmış. Düzenli olarak dondurma yiyenler; dondurma yedikten sonra doymuş, daha büyük zevkle diyetlerini yapmış ve gün boyunca daha fazla kalori alımından kaçınmaya yönelik içsel bir defans geliştirmiş.