Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA)- ULUSLARARASI Domotex Halı Fuarı, bu yıl Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açıldı. Fuara katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) Mehmet Büyükekşi, halı sektörünün Türkiye İhracatında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Halı ihracatındaki metrekare fiyatında yaşanan artış çok önemli. Türkiye ihracatının da artması için katma değeri yüksek ürünler üretilmeli" dedi.

Yurtiçi ve yurtdışından 150'den fazla firmanın katıldığı ve 23 bin metrekare alanda makine halıları ile yan sanayi ürünlerinin sergilendiği Domotex Halı Fuarı'nın açılış törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Fatma Şahin, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, GAİB Halı İhracatçıları Başkanı Selahattin Kaplan ile iş adamları ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Kaplan, halı fuarına için 7 yıl önce 6 bin alanda başladıklarını hatırlatarak, "Her geçen yıl talep artarak devam etti ve geçen yılki fuarı 23 bin metrekare alanda gerçekleştirdik. Buna rağmen taleplerin hepsini karşılayamadık. 2014 yılında halı fuarımızı daha ileriye taşımak için, daha profesyonel olduğuna inandığımız ve uluslararası arenada fuar organizasyonları yapan Hannover Fairs Turkey ile Domotex fuarını beraber düzenlemeye karar verdik. Beklentimiz ve ümidimiz çok daha faydalı ve başarılı olacağı yönündedir" dedi.