Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, “AkıllıKoruma” ve “Tozumaz” özelliğine sahip 2016 yılı yeni sezon koleksiyonlarını Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen DOMOTEX Fuarı’nda sergiledi. 133 milyon TL’lik ihracat gerçekleştiren Royal Halı ve Pierre Cardin Halı fuarda, sektörde ilk defa uygulanan “Sıfır Toz” özelliğine sahip Yakamoz koleksiyonu ve yeni markası STUDIO’nun lansmanını da gerçekleştirdi.

Domotex Fuarı’nda Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Cihan Dağcı’nın katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Taner Nakıboğlu, 2015 yılında 133 milyon TL’lik ihracat gerçekleştirdiklerini ve ülke ekonomisine katma değer sağladıklarını belirterek, “Ciromuz 300 milyon TL’ye ulaştı. Halı ihracatımızın yanında iplik olarak üretimimizin de yüzde 95’ini ihraç ediyoruz. 747 çalışanımızla halı üretiyor ve yeniliklerimizle hem ülkemizde hem de yurtdışında öncelikli tercih edilen markalar arasında yerimizi alıyoruz” dedi.

BÜYÜMEYİ HEDEFİ

Nakıboğlu, 230 olan showroom sayısını 2016 yılının sonuna kadar 280’e çıkaracaklarını da kaydederek “Yılın ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleştirdik. Yıl sonu hedefimiz ise yüzde 10-15 aralığında bir büyümeyi yakalamak. Bu hedefimize giden yolda açacağımız yeni showroomlarımızın önemi büyük olacak. Üretimini gerçekleştirdiğimiz Royal Halı, Pierre Cardin Halı, Atlas Halı ve yeni markamız Studio yeni açılacak showroomlarımızda artık bir arada olacak. Müşterilerimiz de, tasarım ve teknolojik açıdan üstün markalarımızı bir arada bulabilecekler” diye konuştu.

DAĞCI: TÜYLENME SORUNU BİTİYOR

Royal Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı da sektörlerindeki ilk olan uygulamalarıyla tüketicilerin tercihlerinde öne çıktıklarının altını çizerek şunları söyledi: “Dünyada ilk olan uygulamalarımızla son yıllarda birçok inovasyon ödülü aldık. AR-GE çalışmalarımız bizi başarıya ulaştıran en büyük faktörlerden biri. Bu yıl Sıfır Toz özelliğine sahip Yakamoz koleksiyonumuzu tanıtıyoruz. Yakamoz koleksiyonunda, Aksa İplik’in ürettiği özel acrylusion ipliği kullanıyoruz. Bu iplikle tasarlanan Yakamoz koleksiyonumuz ile halının ipliğinden kaynaklanan tozuma ve tüylenme sorununu ortadan kaldırıyoruz. Sıfır Toz özellikli halıları, dünyada ilk defa biz tasarladık. Ar-Ge ve inovasyona bizim öncelikli konumuz. Bu konuda ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kişiye özel tasarımlar sunan yeni markamız Studio ile de müşterilerimizin hayallerindeki halıyı yapmayı amaçladık. Studio markası ile müşterilerimize siz hayal edin biz dokuyalım diyoruz. Studio ile bireysel kullanıcılara hitap ederken, Pro Studio markamız ile de kurumsal müşteriler için halı üreteceğiz. Ayrıca fuarda ilk defa amorf kesime sahip koleksiyonumuzu tanıtıyoruz.”