GAZİANTEP'te, tankerin tahliye vanasından oksijen gazı sızdığını görenler durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen sürücü, basınç oluşmaması için vanayı bilinçili açık bıraktığını söyledi.

Olay, öğleden sonra Özgürlük Mahallesi 81'inci Sokak'ta meydana geldi. Sokakta oyun oynayan çocuklar, 46 LS 779 plakalı TIR'ın tanker kısmından ses duyunca, gaz sızdığını sanıp, durumu ailelerine haber verdi. Aileler ise polis ve itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polisler yolu trafiğe kapatarak, çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ise olası yangın durumuna karşı hazırlık yaptı. Bu sırada TIR'ın sürücüsü 52 yaşındaki Ali Hayırsöz olay yerine gelerek, tankerde oksijen taşıdığını söyledi.

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'tan aldığı oksijeni Irak'taki hastanelere götüreceğini söyleyen Hayırsöz, akşam yola çıkacağını ve Gaziantep’teki evine gelerek yol hazırlığı yaptığını belirtti. Tahliye vanasını basınç oluşmaması için açtığını söyleyen Hayırsöz, "Oksijen genleşme yapmasın, basınç oluşmasın diye tahliye vanasını açtım. Yıllardır bu işi yapıyorum, ilk defa başıma böyle bir şey geldi. Tankerin üzerinde 'Tehlikesiz madde' diye yazıyor, neden bu kadar panik yaptılar anlamadım" dedi.

Paniğe kapılan ancak tankerden sızan maddenin tehlikesiz olduğunu öğrenen vatandaşlar rahat nefes aldı, polis ise sürücüyü TIR'ı sokak arasına park etmemesi konusunda uyardı.